O a treia doza de vaccin Pfizer va fi necesara in termen de 12 luni de la rapel

1

CEO-ul companiei Pfizer, Albert Bourla, a anuntat oficial, joi, ca o a treia doza de vaccin va fi necesara in urmatoarele 12 luni, dar nu a oferit un termen concret, pentru moment.

”Este extrem de important sa suprimam grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a spus acesta.

In februarie, Pfizer și BioNTech au anuntat ca testeaza a treia doza din vaccinul Covid-19 pentru a intelege mai bine raspunsul imun impotriva noilor variante ale virusului.

CEO-ul companiei Pfizer susține ca oamenii „probabil” vor avea nevoie de inca o doza de rapel a unui vaccin Covid-19 în termen de 12 luni de la vaccinarea completaă. De asemenea, a declarat ca este posibil să fie nevoie ca oamenii sa fie vaccinati anual cu un ser anti-Covid.

„Este extrem de important sa suprimam grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a spus Albert Bourla adaugand ca vaccinurile vor contribui la combaterea variantelor extrem de contagioase.

Moderna vrea ca persoanele vaccinate cu serul său să primească o a treia doză în acest an

Compania Moderna din SUA a anuntat, miercuri, ca analizeaza posibilitatea ca persoanele vaccinate cu serul sau sa primeasca o a treia doza in acest an, care sa intareasca raspunsul sistemului imunitar in fata unui nou val si in fața tulpinilor de coronavirus.

Anuntul a fost facut de Corinne M. Le Goff, directorul comercial al Moderna, care a explicat ca acest demers ar putea fi pus in practica in scurt timp in tari care isi vaccineaza rapid populatiile, cum este cazul SUA, potrivit Business Insider.

“Este probabil ca tarile care au realizat deja o acoperire vaccinala ridicata sa fie gata sa-si mute atentia pe doze suplimentare in 2022 si, eventual, chiar si la sfarsitul acestui an”, Corinne M. Le Goff, directorul comercial principal al Moderna, a spus in timpul unui apel cu investitorii.

Le Goff a spus ca tari precum SUA care isi inoculează rapid populatiile ar putea incepe sa primeasca doze supliementare de rapel in curand, dar pentru ca doar aproximativ 5% din populatia globala a fost vaccinata, majoritatea tarilor ar continua sa le ofere rezidentilor primele doze de rapel.

“Sper ca vara aceasta sa obtinem autorizarea vaccinului pentru o astfel de doza, astfel incat sa putem ajuta oamenii sa isi intensifice nivelul de protectie inainte de toamna, pentru a preveni un nou val”, a declarat si directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: O a treia doza de vaccin Pfizer va fi necesara in termen de 12 luni de la rapel • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.