O boala necunoscuta ucide copiii in 24 de ore. Organizatia Mondiala a Sanatatii nu stie care este cauza

0

1345_articolO boală misterioasă ce prezintă o rată a mortalităţii extraordinar de mare a fost descoperită în Cambodgia. Boala a fost identificată până acum la copii. Aceştia suferă mai întâi de febră severă, apoi creierul creşte în dimensiuni (encefalită), plămânii cedează, ca în cele din urmă copilul să moară. Toate aceste evenimente ce se încheie cu moartea au loc în decursul a 24 de ore.

Dr. Beat Richner, cadrul medical care a lansat semnalul de alarmă referitor la această boală, a înregistrat o statistică înfiorătoare: 64 din cei 66 de pacienţi afectaţi de misterioasa boală au murit. Toţi erau copii cu vârste mai mici de 7 ani.Oficialii cambodgieni au solicitat asistenţa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru a identifica boală necunoscută. OMS a lansat o alertă globală.Testele preliminarii au arătat că nu este vorba de pneumonie sau de alte boli comunicabile obişnuite. De asemenea, gripă aviară a fost respinsă ca potenţială cauză a deceselor copiiilor.

„Este încă prea devreme pentru a găsi cauza, momentan încă strângem date”, a declarat Nima Asgari, un oficial OMS.Conform ziarului Phnom Penh Post, autorităţile au identificat cazuri ale noii afecţiuni în 14 provincii ale Cambodgiei.

În anunţul de presă publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de Ministerul Sănătăţii din Cambodgia, Mam BunHeng, conducătorul ministerului, a declarat că autorităţile „investighează cazurile şi posibilele cauze ale afecţiunii, dar identificarea cauzelor şi a surselor urmează să necesite o perioadă de timp însemnată”.

Sursa: descopera.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.