Doi gemeni identici s-au nascut la o diferenta de 24 de zile

O femeie din Boston a nascut gemeni identici la o diferenta de 24 de zile

0

O femeie a nascut gemeni univitelini la o diferenta de 24 de zile intr-un spital din Boston, dintre care primul dupa doar 24 de saptamani de sarcina, potrivit ziarului Boston Globe, citat joi de agentia EFE.

gemeni

Mama, Lindalva DaSilva, in varsta de 35 de ani, de origine braziliana, a fost internata cu contractii la spitalul Tufts din Boston. Avand in vedere ca bebelusii erau prematuri, medicii au decis sa declanseze nasterea unuia dintre ei, iar pe celalalt sa-l lase sa se dezvolte in continuare.

Nasterile la la mai putin de 24 de saptamani au o rata de supravietuire de 50 %

Nasterile premature la mai putin de 24 de saptamani de sarcina sunt foarte problematice si au o rata de supravietuire de 50 %.

Alexandre s-a nascut la 27 februarie, cu o greutate de doar 745 de grame si a fost instalat imediat intr-un incubator la sectia de terapie intensiva, in timp ce mama a asteptat sa intervina din nou contractiile pentru a-l putea naste pe al doilea copil.

Dupa 24 de zile s-a nascut Ronaldo, geamanul lui Alexandre, la acelasi spital si cu o greutate de 1,4 kilograme.

“Un geaman s-a nascut iarna, iar celalalt primavara”, a declarat Lindalva DaSilva ziarului Boston Globe.

Medicii au anuntat ca cei doi bebelusi evolueaza bine si ca vor putea fi externati inainte de 18 iunie, data prevazuta initial pentru nasterea lor.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.