O fosta angajata Pfizer, acuzata ca ar fi furat documente secrete si a plecat la o companie concurenta

0

Pfizer a depus plangere la tribunalul federal din California impotriva uei foste angajate pe postul de directoare asociata pentru statistica. Chun Xiao Li, o femeie de origine chineza, este acuzata de compania la care a lucrat ca a incalcat acordul de confidentialitate inainte de a demisiona.

Mai exact, femeia este banuita ca inainte de a se angaja, “probabil pentru a lucra la Xencor”, o companie din domeniul cercetarilor pentru cancer, ar fi incarcat peste 12 mii de fisiere intr-un drive personal de pe laptopul pe care compania i l-ar fi pus la dispozitie.

Un caiet de stidii privind vaccinul ARN-mesager al BioNTech, printre documente

Exista banuiala ca printre documentele furate era si un caiet de studii care contine evaluari interne, din 24 septembrie 2021, privind vaccinul ARN-mesager dezvoltat cu BioNTech, dar si prezentari legate la anticorpii impotriva cancerului.

Anterior, au existat numeroase speculatii privind cercetarile BioNTech pentru un vaccin, bazat tot pe tehnologia ARN-mesager, impotriva cancerului.

Inainte ca Pfizer sa depuna plangere impotriva fostei sale angajate, un judecatorul districtual a emis un ordin ce ii interzice acesteia sa foloseasca secretele comerciale ale companiei. In baza acestui ordin, avocatii companiei Pfizer au examinat conturile si dispozitivele pe care Chun Xiao Li ar fi stocat documentele.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.