O infirmiera a invetat o tehnica de extragere a mai multor doze de ser din acelasi flacon

1

O infirmiera angajata la spitalul Laakso din Helsinki, Finlanda a inventat o tehnica noua ce ii permite sa extraga mai multe doze din flacoanele de vaccinuri anti-COVID-19. Sari Ross incearca, astfel, sa reduca risipa de ser.

Tehnica inventata de Sari Roos presupune extragerea unei cantitati de vaccin lichid si eliberarea ei inapoi in flacon, pentru a elimina aerul din seringa. Apoi, extrage doza exacta, pe care o completeaza cu aer steril din flacon. In cele din urma, doza extrasa este injectata pacientului, iar risipa este minima.

“Scopul aerului este acela de a impinge tot lichidul in pacient prin ac si de a inchide canalul de injectare pentru ca pacientul sa nu sangereze”, a declarat Sari Roos, care lucreaza ca infirmiera la spitalul Laakso din Helsinki.

Femeia se bucura de apreciere din partea colegilor, dar si a autoritatilor sanitare din Finlanda pentru reusita sa.

Dozele suplimentar obtinute salveaza vieti

Specialistii sustin ca desi tehnica nu este usor de realizat si nu functioneaza de fiecare data, ea face, de asemenea, posibila extragerea a 12 doze din flacoanele de 10 doze ale vaccinurilor AstraZeneca si Moderna.

“Imaginati-va ca va aflati printre acele persoane suplimentare pe care le-am vaccinat astazi in Helsinki si care, fara aceasta tehnica, ar fi trebuit sa mai astepte (pana sa fie vaccinate, n.r.). Aceste doze suplimentare salveaza vieti”, a adaugat Sari Roos.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: O infirmiera a invetat o tehnica de extragere a mai multor doze de ser din acelasi flacon • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.