O noua bomba sta sa explodeze in Sanatate! 80 de medici in vizorul DNA. Excursii oferite ca mita!

0

Aproape 80 de medici din Bucuresti, dar si din alte orase s-ar afla in atentia DNA pentru presupuse fapte de luare de mita, sub forma unor excursii.

Procurorii ar fi inceput de aproximativ doua saptamani sa puna sub invinuire cadre medicale, care sunt chemate la sediul DNA pentru aducerea la cunostinta a acuzatiilor, precizeaza News.ro.

Ar fi vorba despre medici care au participat, in perioada 28 februarie – 7 martie 2012, la un congres international pe tema cancerului la san, in India, ocazie cu care ar fi beneficiat si de o vizita in Nepal, din partea organizatorilor. Contravaloarea sejurului fiecarui medic care a participat la acel congres este de 4.625 de euro. Astfel, compania organizatoare ar fi platit cel putin 370.000 de euro pentru sejurul celor aproximativ 80 de medici romani.

Congresul a fost organizat de o companie distribuitoare de medicamente. ”Procurorii DNA considera ca aceasta vizita este mita. Unii dintre medici sustin ca au platit excursia dupa ce a venit un autobuz in fata hotelului si ei au achitat organizatorilor”, au declarat pentru News.ro sursele citate. Medicii sunt suspectati ca ar fi beneficiat de aceasta excursie pentru promovarea produselor companiei organizatoare, in detrimentul altor produse farmaceutice.

Pe de alta parte, compania sustine ca nu ar avea vreo calitate in vreun dosar instrumentat de DNA si nici faptul ca un fost sau actual angajat ar avea vreo calitate in vreun dosar instrumentat de procurorii anticoruptie.

Informatia potrivit careia 11 companii producatoare si distribuitoare de medicamente sunt in atentia DNA a aparut din vara lui 2015, iar verificarile vizau si atunci excursii pentru medici platite de companii la Paris sau Las Vegas.

 

Share.

Leave A Reply