O noua carte pentru admiterea in rezidentiat (VIDEO)

O noua carte pentru admiterea in rezidentiat

0

S-a constatat ca sunt unele probleme! Universitatile de medicina au realizat o noua carte pentru admiterea in rezidentiat, anunta un inalt oficial al Ministerului Sanatatii. Pentru sesiunea 15 noiembrie 2015, care e tematica de concurs si bibliografia?

Tematica de concurs si bibliografia pentru concursul de rezidentiat din 15 noiembrie 2015

“Tematica de concurs si bibliografia aferenta sunt cele din anul 2014”, a anuntat, in 9 octombrie, Ministerul Sanatatii.

“Tematicile concursului de rezidentiat si bibliografia aferenta sunt diferite pe domenii. Acestea sunt avizate de Colegiul Medicilor din Romania, Colegiul Medicilor Dentisti din Romania, respectiv Colegiul Farmacistilor din Romania, sunt aprobate de ministrul Sanatatii si au fost publicate în ziarul “Viata medicala” nr. 11 din 18 martie 2011 pentru domeniul medicina dentara si domeniul farmacie (inclusiv cu completarea din anul 2012). Pentru domeniul medicina, tematica si bibliografia au fost publicate în ziarul “Viata medicala” nr. 16 din 20 aprilie 2012). Tematicile (inclusiv erata din anul 2013 pentru domeniul medicina) pot fi accesate pe paginile de internet rezidentiat.ms.ro si, respectiv, pe paginile de internet ale universitatilor de medicina si farmacie din Romania”, suna publicatia de concurs, difuzata vineri de pagina oficiala a concursurilor de rezidentat rezidentiat.ms.ro.

Studentii de la Medicina s-au plans, nu data, ca manualul dupa care trebuie sa învete pentru concursul de rezidentiat contine informatii care se contrazic. Pactic, sunt sute de greseli de traducere si redactare.

Sandesc: noua carte pentru admiterea in rezidentiat, oficial adoptata la sfarsitul acestui an

“Se lucreaza, practic, universitatile de medicina au realizat o noua carte pentru admiterea in rezidentiat. Dupa cum se stie, pana in prezent, in ultimii ani, s-a folosit o traducere a unei variante in franceza. S-a constatat ca, intr-adevar, sunt unele probleme, bine, nu exista nicio carte perfecta!, orice varianta e corectabila, dar, cum spuneam, universitatile de medicina traditionale din Romania au realizat o noua carte pentru admitere in rezidentiat, care va fi oficial adoptata la sfarsitul acestui an, deci la urmatoarele examene va fi noua versiune pentru admitere”, a declarat, pentru Televiziunea Medicala, prof. dr. Dorel Sandesc, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Sandesc anunta modernizarea curriculelor de pregatire pentru rezidenti: multe din ele sunt vechi

“In paralel, Ministerul Sanatatii a demarat o actiune de modernizare si a curriculelor de pregatire, dupa ce rezidentii intra in rezidentiat. Multe din ele sunt vechi, nu sunt adaptate la standardele europene, iar noi am incurajat toate societatile stiintifice, comisiile de specialitate sa trimita curricule noi, avem deja un calup consistent de propuneri de curricule noi si impreuna cu Colegiul Medicilor lucram pentru a le finaliza, tot in aceasta toamna vom adopta deja oficial, prin ordin de ministru, primele curricule care corespund din toate punctele de vedere si eu sunt convins ca, dupa ce acestea vor fi aprobate, vor constitui un stimul si pentru celelalte specialitati, sa se racordeze la standardele europene de pregatire”, a adaugat prof.dr. Dorel Sandesc.

Rezidentiat 2015: putin peste 3.800 de locuri si posturi scoase la concurs

Ministerul Sanatatii organizeaza duminica, 15 noiembrie 2015, concurs national de intrare in rezidentiat in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Concursul se desfasoara în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara. In sesiunea din 2015, absolventii universitatilor de medicina, medicina dentara si farmacie vor putea concura pe un numar de 3.388 locuri si posturi pentru medicina, 263 locuri pentru medicina dentara si 152 locuri pentru farmacie. Vezi lista locurilor si posturilor scoase la concurs!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.