O noua prelevare de organe

0

406_articolO nouă prelevare de organe a avut loc, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara.  Este cea de-a 12-a prelevare realizată  în cadrul unităţii noastre sanitare.

De data aceasta, pacientul, în vârstă de 64 de ani, din judeţul Caraş–Severin, a fost adus de la Reşiţa, la solicitarea familiei.

Bărbatul a suferit un accident rutier, joi dimineaţă, fiind transportat la Spitalul din Reşiţa, unde a şi intrat în moarte cerebrală.

„Medicii de la Reşiţa au explicat familiei că pentru bărbat nu se mai putea face nimic, fiind declarată moartea cerebrală. La solicitarea aparţinătorilor, care au dorit să i se preleveze organele, pacientul a fost adus, ieri, după prânz, la noi. Familia şi-a dat acordul pentru prelevarea rinichilor şi ficatului”, spune Asist. Med. Dan Ilincariu, coordonator Transplant, SCJUT.

Intervenţia de prelevare a început în această dimineaţă, în jurul orei 1.00.

„Au fost prelevaţi şi preluaţi de echipa de specialişti din Cluj doar rinichii. Ficatul nu a mai putut fi prelevat din cauza faptului că imediat după accident pacientul a prezentat un stop cardiac care a dus la deteriorarea ficatului”, mai spune Dan Ilincariu.

Comunicat de Presă

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.