O scoala din Australia, cu copii nevaccinati, inregistreaza o epidemie majora de varicela

0

80 de elevi de la o scoala primara din Melbourne inregistreaza o epidemie majora de varicela, dupa ce personalul scolii au acceptat copii care nu au fost vaccinati.

O scoala din Australia care a hotarat sa “respecte drepturile” parintilor care nu vor sa isi vaccineze copiii, inregistreaza acum un focar de varicela severa.

Inregistrarile scolare de la inceputul acestui an au aratat ca 73,2 la suta din elevi au fost imunizati impotriva bolii – comparativ cu 92,1 la suta la nivel national, conform Yahoo News.

Un sfert din copiii din scoala s-au infectat cu varicela

Cele 80 de elevi alcatuiesc aproximativ un sfert din copiii care au frecventat scoala din Melbourne.

Consiliul local actual a aprobat o politica care permite inscrierea in gradinite copii nevaccinati cu o aprobare adecvata. Regula nu a fost extinsa la scolile primare si secundare.

“Personalul scolii respecta drepturile fiecarei familii de a face alegeri cu privire la imunizarea copiilor, iar noi cu siguranta nu vom exclude copiii care nu sunt pe deplin imunizati.

“Ne asteptam ca toti membrii comunitatii sa actioneze cu respect si cu toleranta atunci cand interactioneaza cu alti parinti si ingrijitori, care pot avea un crez diferit de al lor.

“Aceasta include o intelegere opusa despre imunizarea copilului.”, sustine Brunswick North West Primary School.

Un purtator de cuvant pentru Departamentul de Educatie a spus ca starea de sanatate a elevilor a fost privita ca si o prioritate.

Acesta a spus:

“Departamentul este constient de o serie de cazuri de varicela in scoala primara Brunswick Nord-Vest, si este de lucru cu scoala si Departamentul de Sanatate si Servicii Umane pentru a gestiona aceasta”.

Share.

Leave A Reply