O universitate de medicina anunta: cum poti fi finantat de… Bill Gates!

0

Fundatia Bill & Melinda Gates finanteaza propuneri de proiecte pentru programul Grand Challenges Explorations Round 17, anunta UMF “Carol Davila” Bucuresti.

Programul finanteaza proiecte inovative care pot duce la identificarea de noi vaccinuri, metode de diagnosticare, medicamente si alte tehnologii pentru combaterea bolilor. Pragul de finantare este de maxim 100.000 de dolari pentru faza I de aplicare. Castigatorii selectati pentru faza I vor avea oportunitatea de a aplica pentru noi propuneri de proiecte ca o continuare a acestei faze. Finantarea care se poate obtine in aceasta a IIa etapa este de maxim 1.000.000 de dolari. Alte informatii aici.

Fundatia Bill & Melinda Gates, a fondatorului Microsoft si a sotiei sale, este cea mai mare organizatie filantropica din lume, cu active de 43 de miliarde de dolari, parte din acestea fiind donate si de Warren Buffett. Fundatia este si actionar la Fondul Proprietatea, in Romania, unde detine 66 milioane de actiuni FP, cele mai lichide titluri de la bursa din Bucuresti, reprezentând 0,6% din capitalul fondului. Investitia este evaluata la circa 53 de milioane de lei (12 milioane de dolari), potrivit celor mai recente cotatii ale actiunilor Fondului Proprietatea, precizeaza Ziarul Financiar.

Anul trecut, Fundatia Bill & Melinda Gates a donat aproape 800 milioane de dolari pentru combaterea malnutritiei si pentru ameliorarea starii de sanatate a femeilor si copiilor in urmatorii sase ani.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.