O veste buna pentru asistentii medicali

0

O veste buna pentru asstentii medicali, astazi, 18 octombrie 2016, la Comisia de Sanatate din Camera Deputatilor, se dezbate Legea nr. 1 a Educatiei Nationale.

Uniformizarea studiilor asistentilor medicali

Fostii ministri ai invatamantului, Ecaterina Andronescu si Sorin Campeanu, dar si mai multi senatori si deputati, printre care: Iacob Puscas si altii, sustin demersul SANITAS pentru uniformizarea studiilor asistentilor medicali, urmarind principiul ”La munca egala, salariu egal!”.

Europarlamentarul LAURENTIU REBEGA, membru in Comisia de Petitii a Parlamentului European, s-a alaturat acestei initiative, solicitand o copie a tabelului cu semnaturile asistentilor medicali in vederea sustinerii acestui deziderat.

Pentru acest demers legislativ, SANITAS a demarat o campanie de strangere de semnaturi, la nivel national, adunand pana in acest moment peste 40.000 de semnaturi.

Astfel, SANITAS continua procesul de UNIFORMIZARE A STUDIILOR ASISTENTILOR MEDICALI, prin modificarea art. 174, alin. 6 din Legea nr. 1/2011 a Educatiei Nationale prin care se statueaza, in baza autonomiei universitare, dreptul universitatilor de a recunoaste creditele obtinute intr-o alta forma de invatamant sanitar.

sursa

Share.

Leave A Reply