Oamenii de stiinta au descoperit de ce unele femei sufera avorturi spontane repetate

Oamenii de stiinta au descoperit de ce unele femei sufera avorturi spontane repetate

0

1708_articolTestele de laborator au arătat că femeile care au pierdut trei sau mai multe sarcini au avut un nivel ridicat molecule cunoscut sub numele de IL-33, aceste molecule există în celulele lor din uter.

De concentraţia acestei molecule depinde dacă embrionul va fi „acceptat” de uter, putându-se astfel nida (implanta) în mucoasa uterină, pentru a se dezvolta.

Cercetătorii au spus molecula controlează dacă embrionii sunt acceptate de către uter.

La începutul sarcinii, embrionul fertilizat trebuie să se integreze în mucoasa uterului, care este doar receptiv pentru câteva zile în fiecare ciclu menstrual.

Dar femeile care au suferit avorturi spontane multiple au continuat să secrete aceasta moleculă timp de zece zile. Receptivitatea uterului nu era controlată în mod corespunzător la aceste femei, potrivit constatărilor publicate în revista PLoS ONE.

Dr. Madhuri Salker, de la Imperial College din Londra, a declarat:

“Studiul nostru sugerează că la femeile care au avut avorturi spontane succesive, mecanismele care controlează dacă uterul poate accepta și susține un embrion nu funcționează în mod corespunzător. Acest lucru ar putea însemna că pot deveni gravidă cu embrioni de calitate slabă sau implanturi de embrioni într-un mediu nefavorabil, ceea ce ar compromite grav şansele de a avea o sarcină de succes.”

Cercetătorii au studiat şi pe şoareci efectele substanţelor secretate de mucoasa uterină umană. Ei au tratat uterele femelelor de şoareci cu substanţe extrase din celulele mucoasei uterine umane şi au descoperit că substanţele produse de femeile care suferiseră avorturi spontane repetate prelungeau perioada fertilă (cea în care femelele de şoarece puteau fi fecundate), însă  măreau şi probabilitatea producerii avorturilor spontane.

Cercetătorii susţin că o perioadă fertilă prelungită măreşte riscul nidării (implantării) unor embrioni anormali. În plus, acesta este asociat cu inflamarea mucoasei uterine, care compromite dezvoltarea embrionilor sănătoşi.

Profesorul Jan Brosens, de la Universitatea din Warwick, a declarat:

“Semnalele moleculare pe care le-am identificat sunt cunoscute a fi implicate într-o serie de boli, inclusiv Alzheimer, astm şi boli de inimă. Descoperirile noastre sugerează că aceste molecule ar putea fi, de asemenea, o strategie promiţătoare pentru dezvoltarea unor tratamente care ar preveni avorturi spontane la femeile care sunt deosebit de vulnerabile.”

Sursa: Daily Mail

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.