OAMGMAMR propune asistentilor solutia antidepresie

OAMGMAMR propune asistentilor solutia antidepresie in aceasta profesie dificila!

0

“Avem o profesie dificila si multi dintre noi traiesc emotii de tristete, lipsa de speranta, vinovatie, anxietate sau iritabilitate”, transmite pe Facebook Ordinul Asistentilor Medicali – OAMGMAMR, care da un exemplu de solutie moderna pentru a combate depresia si manifestarile ei!

Potrivit celor precizate pe reteaua de socializare de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania – OAMGMAMR, Departamentul de Psihologie (Universitatea de Vest din Timisoara, România) impreuna cu Departamentul de stiinte Comportamentale (Universitatea Linkoping, Suedia) si Centrul de Medicina Integrativa (Universitatea Maryland, Facultatea de Medicina, SUA) au initiat un studiu privind interventia terapeutica in mediul virtual.

In cadrul acestui program, participantii pot beneficia timp de noua saptamani de suportul psihologic oferit online de echipa de psihologi a programului.

“Daca doriti sa participati la acest program, va trebui sa va inscrieti pe site-ul proiectului si sa parcurgeti chestionarele de screening. Apoi veti primi un mesaj scris din partea echipei PsiTAD sau o invitatie la un interviu telefonic”, precizeaza OAMGMAMR.

“Programul PsihoTerapia Anxietatii si Depresiei (PsiTAD) este un program de tip transdiagnostic care ofera suport psihologic persoanelor cu tulburari emotionale. Tulburarile emotionale includ anxietatea sociala, depresia, atacul de panica (si agorafobia), anxietatea generalizata, tulburarea obsesiv-compulsiva si anxietatea fata de sanatate (ipohondria). Toate tulburarile emotionale presupun trairea unor emotii intense si inconfortabile precum anxietatea, panica, depresia si frica. Aceste emotii pot fi atât de intense incat pot genera anumite comportamente de protectie sau tendinta de a evita anumite situatii”, aflam de pe http://e-cbt.ro. Iata detalii despre cum te poti inscrie in PsiTAD – aici.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.