Obiectiv Ciolos: reducerea migratiei medicilor

0

“Acasa” este aici, in Romania, spune Dacian Ciolos – care a primit votul in Parlament. Nu intamplator: obiectivul sau in Sanatate este reducerea migratiei medicilor.

“Am prezentat in plenul Parlamentului viziunea echipei mele pentru guvernare, bazata pe: transparenta, responsabilitate, deschidere pentru dialog. Sunt deplin constient ca asteptarile sunt uriase si va asigur ca eu si echipa mea vom face tot ce ne sta in putinta pentru a le raspunde, pe masura mandatului nostru”, a anuntat Dacian Ciolos, care a fost validat prim-ministru de Parlament, cu 389 voturi “pentru”, 115 “impotriva” şi doua voturi anulate.

Acest guvern, spunea Ciolos in discursul sau (foto https://www.facebook.com/dacianciolos), apare intr-un context social si politic exceptional: “Tragedii precum cea de la Colectiv nu trebuie sa se mai intample vreodata. Este datoria morala pe care trebuie sa ne-o asumam toti. De aceea, impreuna, trebuie sa inlaturam cauzele acestei tragedii, mai ales coruptia”.

Ciolos: avem nevoie de un sistem de sanatate functional

Dacian Ciolos a prezentat Programul de guvernare, din care desprindem ceea ce a precizat despre Sanatate – practic esenta pentru acest domeniu:

“O societatea normala are nevoie de un sistem de sanatate functional, de un sistem de educatie solid, de identitate, toleranta si cultura. Acestea sunt elementele celui de-al cincilea domeniu-cheie al programului de guvernare. Ne vom concentra eforturile pe redefinirea rolului si statutului personalului medical in societate si pe reducerea migratiei acestora in strainatate”.

Cel chemat sa atinga aceste obiective este Patriciu Achimas-Cadariu, noul ministru al Sanatatii.

Premierul defineste cuvantul “acasa”

“…acasa este intr-un singur loc: aici, in Romania. Am purtat acest acasa in inima in toti acesti ani in care am fost chemat sa-mi exercit atributiile in afara tarii. Ma bucur ca azi pot sa-mi aduc modestul meu aport pentru a face acest „acasa” mai bun”, a afirmat Dacian Ciolos, care a fost comisar european pentru agricultura in perioada 2010-2014.

Noul premier a incheiat cu un citat din Marcus Aurelius: „Doamne, da-mi puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, rabdarea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea de a distinge intre cele doua”.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.