Elevi romani au inventat ochelarii care ii ajuta pe nevazatori

0

O echipa formata din cinci elevi au inventat o pereche de ochelari care ii poate ajuta pe nevazatori sa „vada” culorile si sa se orienteze in spatiu. Elevii au numai 17 ani si sunt de la Colegiului Natioanal „I.L.Caragiale” din Bucuresti.

Proiectul lor se numeste Oculus si a castigat o competitie mondiala de antreprenoriat social, in fata altor participanti din China sau Singapore. Ochelarii pentru nevazatori poarta numele de “Mitra”.

Ochelarii Mitra ii ajuta pe nevazatori sau pe cei cu probleme foarte grave de vedere sa se adapteze situatiilor zilnice: sa aprecieze distanta, sa se fereasca de obiecte care se deplaseaza cu viteza mare spre ei, sa perceapa culorile.

„Daca eu ma gandesc la 2, imediat imi vine in minte albastru. Daca vedem o culoare, de exemplu, sa simtim un miros”. Acesta este principiul pe care s-au bazat si elevii bucuresteni cand au creat ochelarii Mitra.

Pentru inventia lor, elevii au castigat locul I la nivel mondial in competitia Social Innovation Relay, iar acum se pregatesc sa ne reprezinte tara cu mandrie la o a doua competitie, „Compania anului”, care va duce inventia lor in Elvetia.

sursa

Share.

Leave A Reply