Oculus, în rândul centrelor de referinţă mondiale cu cel mai avansat sistem de operare a cataractei

2

bebeCentrul oftalmologic Oculus a fost selectat printre cele șapte centre de referinţă mondiale (patru centre în SUA şi trei în Europa) unde a fost implementat cea mai nouă tehnologie din lume, menită să realizeze cu maximă precizie şi acurateţe operaţia de cataractă, Cataract Refractive Surgery Suite / Suita Cataractă refractivă. Până în prezent, în ultimele două luni de când e folosit, la Clinica Oculus au fost operaţi aproximativ 200 de pacienţi cu Suita Cataractă refractivă. Cele patru aparate care o compun asigură o maximă precizie în realizarea diverşilor timpi operatori, prin controlul şi evaluarea complet computerizată a acestora.

La nivel tehnologic, clinica Oculus deţine aparate extrem de complexe, unice în ţară, atât pentru diagnostic cât şi pentru tratament chirurgical:
– Ultrabiomicroscopul, un ecograf mai deosebit care vizualizează atât polul posterior, cât și, cu o acuratețe maximă, polul anterior ocular.
– Topograful cornean Orbscan, foarte important în chirurgia refractivă pentru diagnosticarea unor vicii ascunse sau incipiente ale corneei.
– Combina Aberometru + Topografuk CRS Master, foarte importantă în chirurgia refractivă, pentru depistarea și, eventual, tratarea aberațiilor oculare.
– Microscoapele operatorii sunt, de asemenea, foarte sofisticate si performante. Dintre cele patru disponibile, unul se remarcă – microscopul operator Zeiss Lumera, cel mai modern din lume la ora actuală, informează www.eye.ro.

”Suntem mândri că am reuşit să dovedim că şi în România se poate practica microchirurgie oftalmologică la un nivel tehnologic, profesional şi uman perfect similar celui practicat afară. Cei 20 de ani de activitate Oculus şi cifrele şi premierele pe care le-am înregistrat până acum demonstrează că performanţa este posibilă şi în România, prin susţinerea celor mai înalte standarde de calitate. Respectul pacienţilor nostril este un semnal că strategia aleasă a fost cea câştigătoare, impunând un precedent pozitiv pe piaţă”, a declarat dr. Ozana Moraru, într-un material făcut public de Oculus.

Centrul oftalmologic Oculus aniversează anul acesta 20 de ani de activitate.

Colectivul de medici specialişti oftalmologi de la Oculus realizează anual aproximativ 30.000 de consultaţii, 8.000/intervenţii chirurgicale, din care 4.000 de operaţii de cataractă, 1.500 operaţii de chirurgie refractivă, 400-500 de operaţii vitreo-retiniene, 3.000 operaţii şi tratamente de glaucom şi aproximativ 1.000 tratamente pentru retinopatie diabetică.

Printre premierele pe care Oculus le-a introdus în ţară se numără:
– intervenţiile chirurgicale private (din 1993)
– chirurgia oftalmologică în sistem ambulator (din 1993)
– facoemulsificarea în operaţiile de cataractă (din 1997)
– implantarea cristalinului artificial foldabil (1999)
– chirurgia refractivă Laser şi prin lentile refractive (din 1999)
– prima sesiune de chirurgie LIVE cu participare internaţională (2006)
– operaţiile de cataractă prin microincizie (1,6-1,8 mm) şi cu anestezie fără injecţii (din 2006)
– prima clinică din România şi una dintre primele din Europa de Est care a introdus operaţia de cataractă cu Laserul cu Femtosecundă – cea mai importantă inovaţie în domeniul chirurgiei cataractei din ultimii 20 de ani (februarie 2013)
– singura clinică din România şi una dintre puţinele din Europa unde se realizează tehnica de ultra-microincizie în operaţia de cataractă (din 2013)
– la Oculus se realizează pe micro-incizie şi fără sutură şi operaţiile de chirurgie vitreo-retiniană, cea mai modernă tehnică la nivel mondial pentru acest tip de intervenţii
– a introdus sistemul tip GPS de monitorizare a pacientului pentru operaţia de cataractă.

Ultima premieră Oculus este cea mai nouă tehnologie din lume menită să realizeze operaţia de cataractă, Cataract Refractive Surgery Suite / Suita Cataractă refractivă.

Share.

2 Comments

  1. m-am operat de cataracta la ochiul stang de cinci luni vedem fara ochelari acum trebuie sa -i port cu o dioptrie de 1,50,poate cineva sa-mi spuna ce sa Intamplat.

  2. Pingback: Retete sanatoase – supa crema de broccoli • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.