Olanda | Pana acum, 13 persoane din 61 testate au fost confirmate cu varianta Omicron

Olanda | Pana acum, 13 persoane din 61 testate au fost confirmate cu varianta Omicron

1

Aproximativ 600 de persoane s-au intors sambata din Africa de Sud in Olanda. Acestea au aterizat pe aeroportul din Amsterdam. Dintre pasagerii celor doua aeronave, 61 au fost testate pozitiv pentru coronavirus si plasate in carantina.

Institutul National pentru Sanatate Publica din Olanda pecizeaza ca din cele 61 de probe recoltate si secventiate, in cazul a 13 persoane a fost confirmata infectarea cu varianta Omicron. Specialistii au anuntat ca nu au analizat inca toate probele, astfel ca numarul celor care au contractat noua forma a SARS-CoV-2 ar putea fi mai mare.

UE suspenda zborurile in regiune

Tulpina Omicron a mai fost depistata in Marea Britanie, Italia, Belgia si Germania, iar in Cehia sunt investigate cazuri suspecte. Noua varianta a coronavirusului a mai fost identificata si in Hong Kong si Australia.

Uniunea Europeana a introdus Botswana, Lesotho, Malawi, Mozambic, Namibia, Africa de Sud, Swaziland si Zimbabwe pe lista rosie, motiv pentru care tarile membre UE vor suspenda cursele aeriene spre si dinspre regiune.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Olanda | Pana acum, 13 persoane din 61 testate au fost confirmate cu varianta Omicron • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.