OMS apreciaza ca, in urmatoarele trei luni, se vor inregistra 700.000 de decese Covid in Europa

OMS apreciaza ca, in urmatoarele trei luni, se vor inregistra 700.000 de decese Covid in Europa

1

Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia ca, in urmatoarele trei luni, numarul deceselor cauzate de COVID-19 in Europa va ajunge la 70.000,  cu 200.000 peste previziunile anterioare. Asta inseamna ca numarul deceselor cauzate de infectarea cu noul coronavirus ar putea depasi 2,2 milioane pana in luna martie.

Numarul zilnic de decese a crescut la aproape 4.200, de doua ori mai mare fata de finalul lunii septembrie. Sunt deja mai mult de 1,5 milioane de decese inregistrate in cele 53 de tari din regiune, iar OMS spune ca acum principalul factor al mortalitatii in Europa si Asia Centrala o reprezinta coronavirusul.

Spitalele vor trece printr-un stres enorm

Va fi un “stres ridicat sau extrem pe spitale din 25 de tari si stres ridicat sau extrem in unitatile de terapie intensiva (ATI) in 49 din 53 de tari, pana in martie 2022”, potrivit OMS.

Dr. Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a facut indemn la accelerarea procesului de vaccinare cu primele doua doze, iar acolo unde este oferita, oamenilor le-a fost recomandat sa se imunizeze cu doza suplimentara.

Oficialul OMS a subliniat ca pandemia nu poate fi stopata doar prin vaccinare, ci trebuie mentinute masurile de igiena personala, purtarea mastilor de protectie, aerisirea spatiilor inchise si pastrarea distantei fizice.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: OMS apreciaza ca, in urmatoarele trei luni, se vor inregistra 700.000 de decese Covid in Europa • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.