OMS atrage atentia ca varinata indiana a coronavirusului ar putea cauza multe decese in Europa, in toamna

1

Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia asupra faptului ca, in contextul relaxarii masurilor restrictive, din toamna, Europa s-ar putea confrunta cu val de persoane spitalizate si de decese din cauza puterii mari de contagiune a variantei indiene (Delta) a coronavirusului. Asta, in ciuda faptului ca, acum, numarul cazurilor noi de infectare, a persoanelor internate si a deceselor a scazut.

“Nu este pentru prima data cand ne aflam in aceasta situatie. Vara trecuta, numarul de cazuri noi de coronavirus era intr-o continua crestere in randul persoanelor tinere, dupa care a trecut la persoanele cu o varsta mai inaintata, rezultand astfel in dezastrul din sezonul de toamna-iarna al anului trecut care a dus la o pierdere devastatoare de vieti omenesti. Sa nu repetam aceeasi greseala”, a declarat Hans Kluge , directorul regional al OMS Europa.

“Summer Sense”, o noua campanie a OMS

Hans Kluge anunta o noua campanie, “Summer Sense” prin care populatia este incurajata sa “se bucure de vara” in siguranta. Oficialul spune ca persoanele care vor sa calatoreasca ar trebui sa se gandeasca daca acest lucru este necesar sau nu. De asemenea, oficialul spune ca statele europene ar trebui sa ramana ferme in privinata masurilor de protectie chiar si atunci cand numarul cazurilor scade.

Departe de siguranta

30% dintre europeni au primit cel putin o doza de vaccin si 17% au fost complet vaccinati. Chiar si in aceste conditii, acoperirea vaccinala ”este inca departe de a fi suficienta pentru a proteja regiunea de o reizbucnire a pandemiei”. Situatia cea mai grava in acest scenario ar fi pentru personale cu varsta de peste 60 de ani.

Europa a inregistrat pana acum 55 de milioane de infectii si 1,2 milioane de decese. In ultimele doua luni, insa, cazurile de infectare, spitalizare si decese sunt in scadere. De exemplu, raportarile de saptamana trecuta reprezenta 20% din bilantul saptamanal din aprilie.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: OMS atrage atentia ca varinata indiana a coronavirusului ar putea cauza multe decese in Europa, in toamna • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.