OMS cere stoparea de urgenta a vaccinarii cu a treia doza

1

Directorul Organizatiei Mondiale a Sanatatii este  de parere ca administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 este ”imorala, incorecta si nedreapta si trebuie oprita”. Totul, in conditiile in care sunt state sarace care nu au acces la vaccin.

A incepe inocularea cu cea de-a treia doza este intr-adevar cel mai mare rau pe care il putem face ca si comunitate globala. Este nedrept si, de asemenea, incorect, pentru ca nu vom opri pandemia ignorand un intreg continent, care nu are nicio capacitate de productie prin alte mijloace“, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS recomanda ca doza booster sa fie administrata doar persoanelor imunocompromise, in niciun caz pentru intreaga populatie. Asta, pana cand, la nivel mondial, cea mai mare parte a populatiei va primi macar o doza de vaccin anti-COVID-19.

Potrivit lui Tedros Adhanom Ghebreyesus, tarile din America de Sud, America de Nord, Europa, Asia, si Oceania au vaccinat cu cel putin o doza peste 50% din populatie. In schimb, situatia este foarte grava in Africa, unde doar 7% din populatie a primit macar o doza de ser anti-coronavirus.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: OMS cere stoparea de urgenta a vaccinarii cu a treia doza • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.