OMS | Jumatate de milion de europeni de peste 60 de ani au fost salvati, de la inceputul campaniilor de vaccinare

OMS | Jumatate de milion de europeni de peste 60 de ani au fost salvati, de la inceputul campaniilor de vaccinare

1

Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca in Europa au fost salvate de la deces aproximativ jumatate de milion de persoane cu varsta de peste 60 de ani cu ajutorul vaccinurilor.

Estimarea s-a facut prin diferenta dintre numarul de decese in randul adultilor cu varsta de 60 de ani din 33 de tari din Regiunea Europeana care s-ar fi produs fara vaccinuri, pornind de la numarul efectiv de decese raportat saptamanal, si numarul de decese din decembrie 2020 pana in noiembrie 2021. Rezultatul a fost de 469.186.

Categoriile de varsta sub 60 de ani, expluse din studiu

Specialistii nu au luat in considerare numarul persoanelor salvate cu varste mai mici de 60 de ani, nici vietile salvate indirect de vaccinare, prin limitarea raspandirii coronavirusului.

Potrivit ECDC, peste 1,5 milioane de europeni au murit in urma infectarii cu COVID-19, din decembrie 2019 pana acum. 90% dintre acestia aveau varste de peste 60 de ani.

“Chiar daca pandemia a provocat un numar devastator de decese in regiune, putem spune, categoric, ca prin acest instrument de care dispunem, am salvat multe, multe vieti”, spune Hans Kluge, seful OMS Europa.

Studiul a fost desfasurat de Biroul Regional pentru Europa al OMS, in colaborare cu Centrul European pentru Combaterea Bolilor (ECDC).

Share.

1 Comment

  1. Pingback: OMS | Jumatate de milion de europeni de peste 60 de ani au fost salvati, de la inceputul campaniilor de vaccinare • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.