OMS: Noul coronavirus este declarat stare de urgenta globala

1

Noul coronavirus a fost declarat o urgență globală de către Organizația Mondială a Sănătății, deoarece focarul continuă să se răspândească în afara Chinei.

“Motivul principal al acestei declarații nu este ceea ce se întâmplă în China, ci ceea ce se întâmplă în alte țări”, a declarat șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Riscul major este că s-ar putea răspândi în țările cu sisteme de sănătate mai slabe.

Între timp, SUA a sfatuit cetățenii săi să nu călătorească în China. Departamentul de stat a emis un avertisment de nivel patru – după ce i-a îndemnat anterior pe americani să „reconsidere” călătoriile în China – și a spus că orice cetățean din China „ar trebui să ia în considerare plecarea cu mijloace comerciale”.

China a declarat că va trimite avioane charter pentru a readuce rezidenții provinciei Hubei care sunt peste hotare “cât mai curând posibil”.

Huba este locul în care a apărut noul coronavirus.

Cel puțin 213 de persoane din China au murit din cauza virusului, majoritatea în Huba cu aproape 10.000 de cazuri la nivel național.

OMS a spus că au mai existat 98 de cazuri în alte 18 țări, dar nu au existat decese.

Majoritatea cazurilor internaționale sunt la persoane care au fost la Wuhan în provincia Hubei. 

Cu toate acestea, în opt cazuri – în Germania, Japonia, Vietnam și Statele Unite – pacienții au fost infectați de persoane care au călătorit în China.

Epidemia de coronavirus  cunoscut și sub denumirea de coronavirus Wuhan, a inceput in pe 12 decembrie 2019 în centrul orașului Wuhan, China, atunci când a apărut un grup de persoane cu pneumonie de cauză necunoscută, a fost legat în principal de proprietarii de tarabe care lucrau la piața de pește Huanan, care vindeau și animale vii.

Perioada de incubație (perioada de la expunerea la apariția simptomelor) este de aproximativ două săptămâni, simptomele includ febră, tuse și dificultăți de respirație și poate fi fatală.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: OMS: Noul coronavirus este declarat stare de urgenta globala • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.