OncoGen: solutie high-tech pentru tinerii specialisti

OncoGen: solutie high-tech pentru tinerii specialisti (VIDEO)

0

Centrul OncoGen, nou deschis la Timisoara, este gandit nu numai pentru a face performanta in cercetare, ci poate servi si invatamantului medical. Una din facilitatile sale ii priveste pe studenti, masteranzi, rezidenti.

Institutia va contribui la cresterea capacitatii de cercetare europene, cu o echipa capabila sa devina un competitor performant in comunitatea stiintifica, evitandu-se totodata migrarea fortei de munca inalt calificate din zona noastra, precizeaza reprezentantii Centrului de Terapii Genice si Celulare in Tratamentul Cancerului – OncoGen.

Carmen Panaitescu Bunu: cercetarea sa devina “Prima Doamna a lumii academice”

“La un moment dat, ne-am dat seama ca performanta in cercetare se poate face doar intr-un
institut dotat la nivel de performanta. Ca sa tinem tinerii interesati si sa putem dezvolta ceva trebuie sa le oferim un mediu frumos, un exemplu de urmat, ca loc de viata, ca si atitudine de cuvantul numit cercetare. Si daca inainte era, sincer, o Cenusareasa, sa devina ceea ce merita, Prima Doamna a lumii academice. Pentru ca asta inseamna lumea academica, un aport in ceea ce inseamna cercetare, ceea ce inseamna sa-ti valorifici inteligenta. Eu cred ca, pentru aceasta, trebuie sa ai un loc in care sa te poti desfasura asa cum se cuvine”, spune prof.univ.dr. Carmen Panaitescu Bunu.

Tot ce se face in laboratoarele OncoGen, proiectat in sala multimedia

Pentru tinerii specialisti din Medicina, OncoGen poate deveni locul in care isi vor desavarsi pregatirea, la cele mai inalte standarde.

“In viitor vom avea programe pentru ei, tocmai de aceea am insistat sa avem acest centru multimedia, pentru ca in sala multimedia noi putem proiecta tot ce se face in laboratoarele acestea high-tech. Asa ca, peste 60 de studenti, masteranzi, rezidenti pot vedea, o data, ceea ce se intampla acolo la nivel de finete. Ne putem conecta cu orice laborator din lume care doreste sa fie partener cu noi, cu colegii si partenerii nostri din proiectele europene, din Germania, Franta, Italia, Spania, astfel incat putem organiza cursuri de pregatire performante, interdisciplinare, la nivel international, fara sa cheltuim bani, pentru ca putem sa-i avem alaturi de noi, pe calea aceasta a internetului, a teleconferintei“, precizeaza prof.univ.dr. Carmen Panaitescu Bunu.

Centrul OncoGen va beneficia de expertiza stiintifica a unui nucleu de 25 de cercetatori, dintre care 15 incadrati pe posturi nou create, la care se vor adauga numeroase posibilitati de lucru pentru masteranzi, doctoranzi si post-doctoranzi.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.