OncoGen a castigat o competitie organizata de Ministerul Cercetarii. In ce stadiu de dezvoltare a vaccinului s-a ajuns (VIDEO)

1

“Am castigat o competitie organizata de Ministerul Cercetarii care pe sectiunea de vaccinuri acum s-au dat rezultatele, au fost 30 de participanti singurul castigator am fost noi, impreuna cu Institutul Cantacuzino, fiindca ne-am asociat cu Institutul Cantacuzino. Daca ajungem la final si am vrea sa ajungem, am vrea ca vaccinul sa fie produs in Romania in totalitate si atunci singurul potential producator pare sa fie Cantacuzino.

Undeva intre 200.000 si 300.000 de euro vor fi experiemntele pe animale. Noi acum, cu acesti bani incepem testarile pe animale. Soarecii trebuie cumparati din strainatate, sunt soareci manipulati genetic, asa numitii soareci umanizati care contin elemente si molecule de tip uman.

Cu restul banilor vom incerca sa vedem cat de mult ne vom putea apropia de studiile de faza 1, adica pe oameni.”, a spus prof.dr. Virgil Paunescu, manager Institutul OncoGen.

Vaccinul dezvoltat de OncoGen împotriva virusului SARS-CoV-2 va fi administrat intranazal, fie sub formă de picături, sau prin pulverizare.

“Am ales tehnologia nu cea mai simpla, dar cea mai flexibila si presupunand ca virusul s-ar muta, in doua zile va dam noua combinatie de proteine, care sa raspunda noului virus si ne putem adapta intr-o saptamana, asta a fost unul din obiective ca Romania sa nu mai fie prinsa pe picior gresit.

Un al doilea rand pe calea nazala, sub forma de picaturi poate fi gasita si in farmacii si nu trebuie neaparat supravegheata de doctori. Posibilitatea de efecte secundare este mai mica si tehnologia este mai simpla, picuratoare pana la sfarsitul anului se pot face. Noi acum trebuie sa ne autorizam la Agentia Medicamentului din Romania si din Europa.”, a spus prof.dr. Virgil Paunescu, manager Institutul OncoGen.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: OncoGen a castigat o competitie organizata de Ministerul Cercetarii. In ce stadiu de dezvoltare a vaccinului s-a ajuns (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.