Centrul OncoGen are nevoie de finantarile necesare, atunci cu siguranta vom avea de castigat (VIDEO)

2

“Au fost discutii la nivel de prim ministru inca din februarie si profesorul Paunescu pentru acordarea de fonduri pentru centrul OncoGen, dar o cercetare pe un domeniu atat de sensibil pentru noi in general si mai ales contextul epidimiologic actual, trebuie sa urmareasca niste pasi stricti pentru ca nu ne putem juca cu ceea ce denumim un vaccin atunci cand comunicam public. Urmatorii pasi oricum nu se pot face oricum in Institutul OncoGen pentru a dezvolta un vaccin pentru ca pentru aceasta este nevoie de biosecuritate mult mai mare de cat ceea ce putem oferi noi si ar insemna investitii care ar putea dura ani de zile. Dar daca noi vrem cu adevarat sa dezvoltam un vaccin, urmatorii pasi asa cum i-a si facut dealtfel dl. profesor ii vom face impreuna cu Institutul Cantacuzino. 

Pentru dl. Profesor nu sunt sanctiuni administrative e ceea ce ar conta ci periclitarea pasilor care au fost facuti pana acum, daca nu au existat toate avizele. Dar noi ne indoim ca s-ar fi intamplat acest lucru, insa in vedere agitatia care s-a prous in spatiu public am fost nevoiti sa demaram o ancheta, o ancheta care este una independenta si in care nu ne intersectam.”, a declarat As. Univ. Dr Raul Pătrașcu, managerul SCJUPBT .

“Am vrut, pentru ca a face un vaccin este o chestie dificila, costisitoare si cu mult efort si am vrut sa aruncam o privire un pic in viitor, in sensul ca noi, in mod normal noi vom respecta regulile Agentiei Medicamentului si vom face toti pasii normali.”, a spus prof.dr. Virgil Paunescu, manager Institutul OncoGen.

“Ar trebui sa acorde acestui centru care este un centru important la nivel regional si chiar european. Daca am acorda acestui centru finantarile necesare, am avea un castig de cauza si nu am fi in astfel de situatii.”, a declarat Călin Dobra, Președintele Consiliului Județean Timiș.

Share.