Operația pe coloană, în premieră națională, a decurs bine

Operația pe coloană, în premieră națională, a decurs bine

0

Avea 15 vertebre toracale în loc de 12 și șase vertebre lombare în loc de cinci. Operația pe coloană, în premieră națională, desfășurată marți la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Maria Sklodowska Curie” București de către o echipă condusă de prof. dr. Gheorghe Burnei, s-a încheiat, iar veștile sunt bune în privința micuței paciente, o fetiță de trei ani.

chirurgie“Operația a decurs bine. Totul este normal. Totul a decurs conform planingului stabilit inițial. S-au pus pilonii proximali”, a declarat marți după amiaza, după operația pe coloană, prof. dr. Gheorghe Burnei, citat de Agerpres.

Acesta precizase anterior că pacienta avea o coloană longilină, mult mai lungă decât normal și că trebuie corectate două curburi: ”Operația va fi făcută posterior și rezecția vertebrelor tot posterior”.

Fetiței, supusă marți acestei operații pe coloană, i s-a implantat un dispozitiv special, în domeniul scoliozelor congenitale, care va permite dezvoltarea coloanei vertebrale astfel încât să nu mai fie nevoie de alte intervenții și care va rămâne în organism.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.