Operatie complexa la o fetita de 9 ani

0

1818_articolVineri, 25.01.2013 o echipă de medici ai Compartimentului de Microchirurgie Clinică Chirurgie Vasculară, SCJUT coordonaţi de Conf. Dr. Lucian Jiga, a efecuat o intervenţie chirurgicală complexă, unei paciente în vârstă de 9 ani.

Operaţia a durat 4 ore şi a fost menită să reconstruiască în acelaşi timp, arhitectura fetei şi cea a ochiului stâng, sever deformate în urma unui defect congenital.

Copilul s-a născut cu un sindrom malformativ complex la nivelul sistemului lacrimal al ochiului stâng care a fost operat în urmă cu 6 ani. În urmă aceste intervenţii, pacienta a dezvoltat o cicatrice retractilă severă la nivelul pleoapei inferioare şi a hemifetei stângi.

În urma acestor complicaţii, a apărut lagoftalmia şi un ulcer cornean, care îi punea în pericol vederea la ochiul stâng iar aspectul facial sever deformat a devenit o povară  psihologică importantă pentru copil.

Operaţia efectuată vineri a constat în reconstruirea în întregime a pleoapei inferioare a ochiului, precum şi aspectul hemifetei stângi.

Evoluţia imediat postoperatorie a pacientei a fost favorabilă, intervenţia chirurgicală fiind declarată un real succes. În următoarea perioadă, pacienta va fi urmărită şi tratată în ambulator până la vindecarea completă.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.