Opoziția cere demisia ministrului Sanatatii, Florian Bodog

1

La dezbaterea motiunii simple indreptata de PNL impotriva ministrului Sanatatii, Florian Bodog, opozitia a cerut demisia acestuia. Motiunea simpla  indreptata de PNL impotriva ministrului cere sa dea explicatii pentru acuzatiile de plagiat si sa isi dea demisia. UDMR a anuntat ca se va abtine.

Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, i-a cerut ministrului Sanatatii, Florian Bodog, sa dea explicatii in Parlament cu privire la acuzatiile de plagiat, afirmand ca acesta ar trebui sa se afle pe lista membrilor Guvernului care vor fi remaniati.

“PNL va cere demisia domnule ministru al Sanatatii si, in acelasi timp, va solicitam expres ca prima dumneavoastra explicatie de la aceasta tribuna sa fie referitoare la acuzatiile de plagiat. Nu puteti pleca din Parlamentul Romaniei pana nu explicati daca ati plagiat sau nu ati plagiat in lucrarea dumneavoastra de doctorat. Nu mai aveti niciun fel de autoritate in domeniul pe care il conduceti, sunt copii care au murit cu zile in Romania si dumneavoastra nu aveti vocatia raspunderii. Nimeni nu raspunde pentru faradelegile din sanatate si credem ca pe lista de remaniere a premierului Tudose, in cazul in care nu demisionati, ar trebui sa va aflati, domnule ministru al Sanatatii, cu prioritate”, a declarat liderul deputatilor PNL Raluca Turcan, in plen, la dezbaterea motiunii simple pe Sanatate.

Activitatea ministrului Sanatatii a fost criticata si de USR si PMP. Deputatul USR Rares Pop a declarat ca ministrul Sanatatii a fost “in prima linie intr-o singura lupta, cea a plagiatului”. “Cred ca (plagiatul-n.r.) este un motiv suficient pentru a demisiona din functia de ministru al Sanatatii (…) Fac un apel la constiinta dumneavoatra, cand va ganditi la sanatate, ganditi-va si la milioanele de romani care nu au acces la privilegiile dumneavoastra, care nu isi pot rezolva problemele cu un singur telefon si nu pot zbura la Viena pentru un tratament de urgenta (…) Domnule Bodog, stimati colegi, opriti dricul, Romania vrea sa coboare!”, a declarat Rares Pop.

PMP i-a dat ministrului Sanatatii un cartonas rosu. “PMP acorda, domnule ministru, cartonasul rosu pentru activitatea de pana acum a Ministerului Sanatatii si va vota aceasta motiune”, a declarat deputatul PMP Petru Movila.

Deputatul UDMR Vass Levente a declarat formatiunea pe care o reprezinta se abtine si nu va sustine motiunea simpla pe sanatate depusa de PNL.

Social-democratul Florin Buicu a venit in apararea ministrului Bodog sustinand ca partidul din care face parte nu dauneaza grav sanatatii, asa cum se spune in titlul motiunii, si ca a indeplinit mai multe obiective asumate in programul de guvernare. “Sunt foarte dezamagit pentru ca ma aflu in fata dvs. pentru a combate o motiune simpla semnata de colegi care nu au citit textul motiunii (…) PSD nu danueaza grav sanatatii, fumatul de obicei danuneaza grav sanatatii”, a declarat deputatul social-democrat Florin Buicu, precizand ca social-democratii nu vor vota motiunea simpla indreptata impotriva ministrului Sanatatii.

ALDE a sustinut ca nu va vota motiunea simpla, deputatul Mihai Nita afirmand ca formatiunea pe care o reprezinta considera ca motiunea a fost depusa de PNL „in incercarea de a demonstra ca acest partid mai exista inca pe scena politica si din cand in cand poate sa mai faca si valuri”.

Deputatul PNL Raluca Turcan a anuntat in plenul Camerei, pe 4 octombrie, depunerea unei motiuni simple pe sanatate initiata de PNL, USR si PMP si intitulata “PSD dauneaza grav sanatatii”, motiunea prin care se cere demiterea ministrului Florian Bodog.

Votul asupra motiunii va fi dat in sesiunea de vot final a sedintei de miercuri a plenului Camerei.

sursa

Share.