Ortodontie de ultima generatie pentru adolescenti (VIDEO)

Ortodontie de ultima generatie pentru adolescenti (VIDEO)

0

Purtarea unui aparat dentar aduce o multime de beneficii atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere functional. Iar coordonarea tratamentului de catre un medic ortodont specializat in tratamente cu aparat dentar pentru copii si adolescenti este alegerea pe care ar trebui sa o faca orice parinte pentru copilul sau.

“Adolescentii se confrunta in primul rand cu leziunile carioase, pentru ca la aceasta varsta nu acorda de prea mare interes si de prea mult timp igienizarii cavitatii bucale. Nu se spala cu suficienta atentie si nici nu folosesc toate instrumentele pe care ar trebui s ale foloseasca sa aibă dinti sanatosi. Avem caria dentara cu complicatiile ei, gingivite, malocluziile, consecintele consumului de bauturi acidulate. Pentru toate, dentistul si ortodontul au solutii.”, a spus dr. Teodorina Hulpe, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala DENT ESTET 4 KIDS.

Cele mai des intalnite probleme dentare ale adolescentilor sunt dintii strambi, distantati sau inghesuiti, sau chiar distanta mare intre arcade atunci cand musca. Din pacate, 65% dintre adolescentii cu varste cuprinse intre 10 si 14 se confrunta cu aceste probleme.

“Ei se confrunta cu cariile dentare, constituie leziuni ale dintilor care duc la scaderea dintelui in volum. O igiena necorespunzatoare duc la gingivite, acestea se cronicizeaza. In jurul varstei de 30 de ani iti cad dintii, pentru ca a fost afectat suportul osos si toate tesuturile de sustinere. Trebuie sa investesti bani seriosi in stabilizare parodontala, lucrari protetice, implanturi. Zambetul acela ascuns mascat de maini, nimeni nu mai zambeste larg, pentru ca nu ai confortul zambetului aceluia frumos cu dinti drepti, cu gingii sanatoase.”,  a spus dr. Teodorina Hulpe, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala DENT ESTET 4 KIDS.

In cazul amanarii tratamentului ortodontic, problemele (de masticatie, de vorbire) nu doar ca vor persista, ci vor putea duce la interventii chirurgicale mai tarziu, la dezvoltarea cariilor dentare si chiar la interventii complexe si costisitoare. Asadar, un aparat dentar nu rezolva doar problemele de sanatate ale adolescentului, ci si cele ce tin de partea estetica, si, chiar de cea psihologica.

“Adolescentii au in cavitatea bucala deja toti dintii definitivi. Important este sa ai dintii aliniati, sa poti efectua actul masticator corect. Daca nu poti sa mesteci cum ar trebui inseamna ca fie suprasoliciti muschii, oasele, dintii. De aici problemele de tract gastrointestinal, plus spasmul muscular sau problemele de la nivelul articulatiilor temporo mandibulare.”, a spus dr. Teodorina Hulpe, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala DENT ESTET 4 KIDS.

Fiecare adolescent are ideile si personalitatea lui, de aceea si alegerile lor in materie de aparate dentare difera

“La noi spre exemplu veti putea gasi cele mai performante aparate moderne de pe piata, estetice, cele care se pot aseza pe fetele vazute ale dintilor, aparatele fixe de tip ceramic sau safir sau aparate invizibile care se aseaza pe fetele nevazute ale dintilor. Pot sa fie persoane care interactioneaza cu oamenii si sa nu realizeze ca tu esti purtator de aparat. La noi gasesti orice fel de tip de aparat, care se adreseaza oaselor, muschilor, dintilor, adolescentii pot gasi aceste aparate pe care le-am amintit si care se dovedeste cool pentru fiecare generatie.”,  a spus dr. Teodorina Hulpe, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala DENT ESTET 4 KIDS.

Tehnologia este extrem de importanta pentru obtinerea celor mai bune rezultate. Mai mult, orthodontia este revolutionata odata la 2 ani, motiv pentru care medicii din cadrul Excellence Ortho Center, primul centru de excelenta in ortodontie specializata pe grupe de varsta, participa constant la cursuri de perfectionare in SUA si Europa.

“La Dentestet avem un centru de excelenta in ortodontotie, in componenta caruia sunt 10 ortodonti supraspecializati care participa la cele mai importante cursuri de ortodontie desfasurate pe mapamond. Ai un mare confort daca te adresezi specialistilor din acest centru, pentru ca au o experienta vasta in 15 ani de activitate, fiind tratate peste 15.000 de cazuri. Ai garantia tratamentelor corecte, finalizate cu succes, ai garantia zambetelor sanatoase ale miilor de pacienti si ti se pot face tratamente ortodontice cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie. E vorba de competenta, de supraspecializare, de calitatea tratamentelor si de persoane calde si foarte bine instruite.”,  a spus dr. Teodorina Hulpe, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala DENT ESTET 4 KIDS.

autor: Liana Gorun

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.