Pacienti cu COVID-19 ajunsi in stare grava la spital, dupa ce s-au tratat acasa cu ceai si palinca

1

Tot mai multi pacienti refuza sa apeleze la medici atunci cand au COVID-19 si se trateaza acasa cu leacuri traditionale, pana cand este prea tarziu. Atunci, ajung la Urgente in stare grava, spune dr. Rosu Matyas, directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe.

“Nu as putea sa va raspund de ce nu vin. Probabil ca multi stau acasa, ca poate ma vindec cu Paracetamol, poate nu vor sa se testeze, nu stiu de ce vin tarziu. Exista persoane carora le e teama, alte persoane spun ca lasa, imi trece, e doar o viroza, nu exista COVID, stau acasa si ma fac bine de la ceaiuri, si palinca, si paracetamol, si cand nu mai pot, atunci vin. Pe de alta parte, cum am subliniat si alta data, COVID este o boala destul de perfida, in sensul ca te simti destul de bine chiar si cu o saturatie de oxigen de 80%, pacientul nu isi da seama ca este asa de grav. Se simte bine daca sta in pat, nu face un efort deosebit si nu isi da seama ca, de fapt, este intr-o stare grava”, a declartat dr. Rosu Matyas.

Simptomele, ignorate de tot mai multe persoane

Pacientii trebuie sa apeleze la ajutor de specialitate in cazul celor mai mici simtome de infectare cu COVID-19, dar si in cazul altor boli, sustine managerul institutiei, Andras Nagy Robert.

“Pacientii care constata aparitia unor simptome specifice sa vina si sa caute un medic, ca este medicul de familie, ca este un medic specialist (…) Sa vina la spital, sa nu amane venirea in spital pentru ultimul moment, pentru ca daca (…) este intr-o faza preliminara, atunci evolutia bolii poate fi mult mai favorabila. Nu ma refer doar la COVID-19, ma refer in general la toate situatiile. Observam in ambulatoriu ca pacientii vin intr-o stare grava. Chiar si la Urgenta observam acest lucru si, la fel, in mod repetat facem apel la populatie de a rezolva problemele medicale cat mai repede cu putinta, sa apeleze la un medic specialist care sa ghideze evolutia bolii”, a declarat Andras Nagy Robert.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Pacienti cu COVID-19 ajunsi in stare grava la spital, dupa ce s-au tratat acasa cu ceai si palinca • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.