De ce sunt internati pacientii pe holurile Spitalului Judetean Timisoara (FOTO/VIDEO)

1

De cateva zile, la Spitalul Judetean din Timisoara, a aparut un conflict intre seful Sectiei de Chirurgie Vasculara, prof.dr. Mihai Ionac si infirmierele de la blocul operator. Acestea il acuza pe medic ca le jigneste si au inaintat o plangere la Colegiul Medicilor in urma careia medicului i s-a aplicat doua sanctiuni.

“Comisia de disciplina, in urma memoriilor pe care le-au inaintat colegii, a emis doua sanctiuni colegului de la Chirurgie Vasculara, o sanctiune constand intr-un avertisment si a doua printr-o reducere cu 10% a salariului pe trei luni, asta a fost decizia comisiei de disciplina, hotarare pe care am inaintat-o colegului de la Chirurgie Vasculara pentru a fi pusa imediat in aplicare.”, a declarat dr. Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Ionac

“In opinia mea, totul este o inscenare, orchestrata de managementul spitalului. Tot acest lucru incearca sa camufleze niste realitati de care pacientii nostrii se izbesc zi de zi si pe care managementul spitalului refuza sa le rezolve.

Pentru capacitatea spitalului, finantele noastre, capacitatile noastre profesionale noua ne-ar ajunge un numar de 35-40 de paturi si avem solicitari facute in acest sens incepand din 2014″, a declarat prof.dr. Mihai Ionac, seful Sectiei de Chirurgie Vasculara.

“Vis a vis de pacientii internati pe coridoare, din punctul meu de vedere acesta nu este un subiect, este creat artificial, este creat in mod fals tocmai pentru a atrage atentia presei asupra unor evenimente pe care nu doreste sa se propage in mediul public, resprectiv comportamentul pe care l-a avut vis a vis de colegii mei de la blocul operator si nu numai si incearca sa distraga atentia de la acest subiect.”, a declarat dr. Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.ionacionac

“Solutia este sa avem un numar mai mare de paturi. Eu am solicitat, inclusiv la minister de marirea numarului de paturi….Am fost sanctionat si am actionat spitalul in judecata. Zilele trecute, spitalul a fost instiintat oficial de actiunea mea in justitie, deoarece eu o consider o profunda nedreptate care mi s-a facut.”,  a declarat prof.dr. Mihai Ionac, seful Sectiei de Chirurgie Vasculara.

ionac

“Bineinteles ca daca rata interventiilor de natura vasculara justifica marirea numarului de paturi, fara doar si poate vom face toate demersurile catre Ministerul Sanatatii.”, a declarat dr. Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Share.