Pacientii au descoperit nereguli la Spitalul Pantelimon inaintea autoritatilor

0

Asociatia pentru Protectia Pacientilor a descoperit nereguli in sectia de  terapie intensiva a spitalului Pantelimon, recent implicat in scandalul medicamentelor tinute sub cheie. Printre neregulile depistate amintim: pacienti spalati cu acelasi burete, in acelasi lighean, sonde de aspiratie traheala de unica folosinta – reutilizate si depozitarea necorespunzatoare a dejectiilor

Ancheta de la Spitalul Sfantul Pantelimon continua

Ministerul Sanatatii a trimis Corpul de Control pentru a verifica neregulile din Spitalul Pantelimon dupa ce un medic din sectia de terapie intensiva si-a intregistrat sefa cand spunea ca ofera medicatie „doar pacientilor care merita”.

Asociatia pentru Protectia Pacientilor a facut propriile investigatii, inainte de izbucnirea acestui scandal, la sesizarea pacientilor si a familiilor.

„Tocurile murdare la usi. Manusile se refolosesc. Pacientii sunt spalati in acelasi lighean cu acelasi burete, cu aceeasi manusa. Infirmiera care spala nu face decat sa se spele pe maini, dar fara sa schimbe… Sunt lucruri grave care pun in pericol sanatatea pacientului. Desi spitalul e recent modernizat si exista sistem de, acela nu e folosit tot timpul. Se deschide ferestrele. Ferestrele dau in soseaua Pantelimon. Sunt niste site. Sunt pline de praf, puf”., a spus Presedintele Asociatiei pentru Protectia Pacientilor, Vasile Barbu.

Nereguli descoperite la Spitalul “Sfantul Pantelimon”

  • refolosirea sondelor de aspiratie traheala
  • utilizarea multipla a materialelor de unica folosinta
  • nesterilizarea incaperilor
  • acces restrictionat la medicatie
  • neraportarea ingrijirilor medicale
  • eliberarea prescriptilor medicale cu intarziere.

sursa

Share.

Leave A Reply