Pasta de dinti care poate repara gaurile din dinti

Pasta de dinti care poate repara gaurile din dinti

0

Pasta de dinti care poate repara gaurile din dinti a fost dezvoltat de catre expertii de la Universitatea din Londra. Pasta de dinti costa 5 lire si umple cavitatea dintilor inainte de a elibera calciu si fluorura.

Pasta de dinti contine BioMinF, care elibereaza amestec de calciu, fosfat si fluorura.

O pasta de dinti care repara dintii in timp ce dormi a fost dezvoltat in Marea Britanie

Pasta de dinti contine BioMinF, care umple orice gauri si elibereaza lent un amestec de calciu, fosfat si fluorura.

Pasta de dinti a fost dezvoltata de o echipa condusa de profesorul Robert Hill, care este presedinte la Dental Physical Sciences at Queen Mary, Universitatea din Londra.

In viitor, ingredientul minune va fi folosit pentru a face lacuri pentru a proteja dintii copiilor.

Particulele minuscule de BIOMIN, cu ajutorul unui jet de aer, vor fi izbite, ca si in cazul sablarii cu nisip, de dintii deteriorati pentru a curata cariile si sa sigileze crapaturile. Obturatiile cu acest material va fi folosit pentru a repara si reconstrui dintele.

BioMinF inverseaza in mod eficient pagubele provocate de bauturi acide si alte alimente si bauturi.

Testele de laborator arata ca produsul este mai avansat decat alte paste de dinti aflate in prezent pe piata, cum ar fi Sensodyne, care contine fluorura solubila.

Acest lucru se datoreaza faptului ca Fluorul din BioMinF este eliberat mai lent in timp, cam in opt sau noua ore.

Tehnologia din spatele acestei descoperiri a fost licentiata de Universitatea Queen Mary si Imperial College si care vor produce pasta de dinti, dar si alte produse lansate de BIOMIN Technologies, co-fondata de Prof Hill.

Echipa va incepe sa vanda pasta de dinti, care se face in Stoke, imediat, prin site-ul propriu si intentioneaza sa lucreze in parteneriat cu alti producatori din intreaga lume.

Costul unui tub de 75 ml de pasta de dinti este de £ 4.99

 “Utilizarea pastei de dinti remineralizata face dintii mult mai rezistenti la atacul bauturilor racoritoare acide, cum ar fi sucurile de fructe.
De asemenea, este mult mai eficienta decat pastele de dinti conventionale, in cazul in care ingredientele active, cum ar fi fluorura solubila, sunt spalate si devin ineficiente in mai putin de doua ore de la periaj.”, a spus Prof Hill.

Mica companie britanica va fi implicata intr-o lupta cu gigantii de la multinationale, cum ar fi GlaxoSmithKline, care detine branduri precum Sensodyne si Aquafresh, si Colgate.

Acesti giganti la nivel mondial cheltuie zeci de milioane de lire pe cercetare, marketing in incercarea de a impulsiona vanzarile.

BioMinF include un amestec de calciu, fosfat, fluor si un polimer de dizolvare care ajuta substanta sa se lipeasca de dinti.

Acesta ofera o protectie utila copiilor, care poate nu se spala pe dinti la fel de des sau cu atentie si cum ar trebui. Aceasta ajuta, de asemenea, persoanele cu dinti sensibili si persoanele in varsta care produc mai putina saliva.

Prof Hill a spus: “Aceasta descoperire inovatoare ar putea reduce in mod semnificativ cariile dentare si, de asemenea, problemele de sensibilitate dentara, care sunt adesea experimentate de oameni care mananca sau beau ceva rece.”

Privind in perspectiva, Prof Hill a declarat ca ingredientul cheie din pasta de dinti ar putea fi folosit in multe alte produse si tratamente.

“Acesta poate fi, de asemenea, incorporate in alte produse stomatologice aplicate in mod profesional, cum ar fi curatarea si paste de lustruit, vopsele si materiale de re-mineralizare si de umplere”, a spus el.

Daca va avea succes, o parte din profiturile din inovare va merge inapoi la cele doua institutii academice britanice care au fost implicate in cercetarea initiala.

Directorul executiv al BIOMIN Techologies, Richard Whatley, a declarat: “Suntem foarte incantati de perspectivele de dezvoltare a tehnologiei brevetate, care a fost licentiat de la Universitatea Queen Mary din Londra si Imperial College.

“Suntem in procesul de stabilire a acordurilor de licenta cu pasta de dinti si materiale dentare cu producatorii din intreaga lume.”

O versiune de pasta de dinti BIOMIN fara fluor este, de asemenea, dezvoltata pentru persoanele care nu doresc sau nu au nevoie de pasta de dinti cu fluor.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.