Patriarhul Daniel spune ca s-a vaccinat anti-COVID-19 si le recomanda credinciosilor sa urmeze sfatul medicilor

Patriarhul Daniel spune ca s-a vaccinat anti-COVID-19 si le recomanda credinciosilor sa urmeze sfatul medicilor

1

Patriarhul Daniel a participat astazi la o sedinta solemna a Parlamentului, iar la iesire a declarat ca s-a vaccinat. Patriarhul nu a precizat cu ce ser s-a imunizat. Cand a fost intrebat daca s-a vaccinat cu doua doze, acesta a spun doar “nu”.

Sigur, m-am vaccinat, gata. Toate datele sunt confidentiale”, a declarat Patriarhul Daniel.a

Este pentru prima data cand liderul Bisericii Ortodoxe Romane afirma public ca s-a vaccinat.

Acesta le recomanda enoriasilor ”sa asculte sfatul medicilor”.

Va pot transmite oficial ca Parintele Patriarh a confirmat astazi, intr-o scurta intalnire cu presa, la iesirea din Parlament, ca s-a vaccinat. Pozitia favorabila a BOR fata de vaccinarea in sine ca act medical profilactic si benevol este deja foarte bine cunoscuta”, a transmis ulterior si purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu.

Preoti anchetati

Biserica a evitat pana acum sa indemne in mod concret la vaccinare, ci doar le-a sugerat credinciosilor sa asculte sfatul medicilor. Unii preoti s-au declarat impotriva vaccinarii si chiar au negat existenta pandemiei. Autoritatile au demarat chiar si o ancheta in cazul unor preoti reclamati de credinciosi ca le-au cerut persoanelor vaccinate sa plece din biserica, iar celor care purtau masca de protectie sa renunte la ea.

Recent, Arhiepiscopul Teodosie a spus la un post de radio ca este ”impotriva acceptarii obligativitatii vaccinului, deoarece nu este asumat de nimeni”.

Patriarhia a respins pozitia acestuia.

”Indemnul unui cleric impotriva vaccinarii e ferm dezavuat de Biserica. Fiecare este dator sa asculte exclusiv de sfaturile medicilor”.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Patriarhul Daniel spune ca s-a vaccinat anti-COVID-19 si le recomanda credinciosilor sa urmeze sfatul medicilor • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.