Patru noi puncte de prim ajutor in Timisoara

Patru noi puncte de prim ajutor in Timisoara

0

1947_articolDirecţia de Sănătate Publică Timiş a deschis la Timişoara patru puncte de prim ajutor.Cei care vor să se răcorească sau au nevoie de un pahar cu apă pot solicita ajutorul voluntarilor de la Crucea Roşie prezenţi în punctele de asistenţă, între orele 11:00 – 17:00.

“Pentru început s-au deschis patru puncte de asistenţă, în Piaţa 700, Piaţa Badea Cârţan, la Gara de Nord şi la Poşta Mare. Dacă va mai fi nevoie vom deschide mai multe astfel de puncte. Timişorenii trebuie să ştie că aceste puncte nu suplinesc o asistenţă medicală de urgenţă. În oricare dintre cazurile în care sunt probleme deosebite de sănătate e bine să se ia urgent legătura ori cu seriviciul de ambulanţă, ori cu medicul curant, ori cu medicul de familie.”, a declarat purtătorul de cuvânt DSP Timiş, Dana Şpac.

Oamenii sunt sfătuiţi să respecte câteva reguli, pentru a evita insolaţiile sau chiar leşinurile în plină stradă.

“În intervalul cel mai fierbite al zilei, între orele 11:00-18:00, trebuie evitat cât mai mult să ne expunem la soare. Îmbrăcămintea este foarte importantă, să fie lejeră şi de culoare deschisă, consum mare de lichide, de fructe proaspete, legume, iaurturi, lapte bătut. Mare atenţie la consumul de alcool şi cafea sau produse care conţin cofeină. Sunt mult mai multe recomandări, ele pot fi găsite şi pe site-ul nostru, www.dsptimis.ro.”

Cei care se află în spaţii închise şi au aer condiţionat trebuie să seteze aparatul la o temperatură cu maximum 7 grade mai mică decât cea de afară. Ventilatoarele nici nu intră în discuţie, spun medicii, în cazul în care afară se înregistrează peste 32 de grade.

Totdată, cei care suferă de afecţiuni cronice sunt sfătuiţi să nu îşi întrerupă tratamentul şi să evite să iasă pe stradă pe timp de caniculă. Dacă aceasta este absolut necesară oamenii sunt sfătuiţi să circule pe la umbră.

autor: Luiza Tirca

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.