Secția de Pediatrie, de la Spitalul Județean din Arad, este arhiplină Paturile din Spitalul Județean Arad, Secția Pediatrie, au fost ocupate

Secția de Pediatrie, de la Spitalul Județean din Arad, este arhiplină

1

Paturile din Spitalul Județean Arad au fost ocupate de copiii bolnavi de viroze respiratorii. În ultimele două săptămâni  în Secţia Clinică Pediatrie II toate cele 45 de paturi s-au ocupat. Aici sunt internaţi copii de peste doi ani, iar majoritatea celor bolnavi au între 2 şi 7 ani şi sunt diagnosticaţi cu afecţiuni respiratorii de sezon.

Secţia Clinică Pediatrie I, care este în proces de reabilitare, funcţionează cu doar 14 paturi din cele 33, dar toate sunt ocupate. Aici sunt internaţi copii de la 0 la 2 ani.

“Este a doua săptămână în care funcţionăm la capacitate maximă în cadrul secţiilor pentru copii. Medicii pediatri consultă fiecare pacient care se prezintă la spital şi depun eforturi susţinute pentru a asigura locurile necesare copiilor care necesită internare. Zilnic se efectuează şi externări însă locurile sunt imediat ocupate de către micuţii pacienţi care se prezintă în Unitatea de Primire Urgenţe Copii. Facem apel la înţelegere atunci când trebuie să se aştepte mai mult timp pentru internare şi sfătuim părinţii ca atunci când copilul are o problemă de sănătate să se prezinte iniţial la medicul de familie. Acesta este în măsură să vă îndrume către un medic specialist ori, dacă este cazul, să stabilească o conduită terapeutică, la domiciliu”:, a declarat directorul medical.

Medicii cred că în weekend numărul internărilor va creşte peste capacitatea spitalului. În acest caz, s-ar putea recurge la o soluţie adoptată şi în alţi ani, respectiv internarea a doi copii pe un singur pat.

Sursa: Radiotimișoara.ro

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Secția de Pediatrie, de la Spitalul Județean din Arad, este arhiplină • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.