Pediatrii spun ca pauza de joaca este la fel de importanta ca si ora de matematica sau lectura

0

1575_articolDurata pauzei de joacă poate fi la fel de important ca şi timpul petrecut în clasă pentru a ajuta elevii la cele mai bune rezultate.

Pauza de joacă este perioada cea mai plăcută a copiilor, iar părinții și profesorii ar trebui să încurajeze această ocupaţie, în conformitate cu Academia Americană de Pediatrie (AAP). Joaca poate fi un moment critic pentru dezvoltare și interacțiune socială, și într-o declarație politică nouă publicat în revista Pediatrics, pediatrii de la suportul AAP importanța de a avea o pauză programată la școală.

“Copiii au nevoie de nefuncționare între provocări complexe cognitive”, spune Dr. Robert Murray, un medic pediatru şi profesor de nutriţie umană de la Ohio State University, care este un co-autor al declarației.

“Ei tind să fie mai puțin capabile de a procesa informațiile care sunt deținute mai mult la o sarcină. Nu e de ajuns pentru a comuta doar la matematică în limba engleză. De fapt trebuie să ia o pauză.”

Comitetul AAP care a dezvoltat declarația a început cercetările în 2007, așteptându-se să descopere că vacanța este importantă ca o priză de fizică pentru copii. Ceea ce au descoperit, însă, a fost că beneficiile pauzei de joacă se extind dincolo de fizic.

“Am ajuns la concluzia că aceasta afectează într-adevăr dezvoltarea socială, emoțională și cognitivă într-un mod mult mai profund decât ne-am așteptat. Acesta îi ajută pe copii  să soluționeze conflictele în practică, și le permite să se întoarcă la clasa mai pregătiţi să învețe și mai puţin nervoşi.”

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.