Cele mai periculoase alimente pe care le consumam

0

Respectarea unei diete echilibrate si sanatoase ne preocupa pe toti. Chiar daca oamenii sunt din ce in ce mai informati, numarul oamenilor care se imbolnavesc din cauza consumului de alimente nesanatoase este intr-o continua crestere. Zilnic consumam alimente care ne scurteaza viata.

Painea, carnea, branza, rosiile si sucurile ne duc la cancer, diabet, sau obezitate. Mai mult, chiar si fructele si legumele perfecte pe care le cumpaream din comert, ne pot face mai mult rau decat bine.

In continuam prezentam o lista cu alimente care desi sunt un pericol pentru sanatatea noastra, se vand in continuare, nefiind interzise.

Sucurile carbogazoase

Unul dintre alimentele cele mai periculoase care sunt neaparat de evitat sunt sucurile carbogazoase. Acestea sunt cele mai nocive in materie de exces de zaharuri. Sucurile carbogazoase sunt extrem de periculoase in coditiile in care 100 de ml de suc echivaleaza cu 10 grame de zahar. Aceste cantitati uriase de zahar, mulg pancreasul de insulina, ceea ce duce la diabet zaharat, dar si la obezitate.

Potrivit specialistilor nici sucurile stoarse la aparat nu sunt cea mai buna solutie. Cel mai indicat este ca fructul sa fi mancat intreg, si digestia se face in mod normal, in timp de 1 ora.

Alimentele procesate

Alimentele procesate este bine sa o evitam in totalitate. Branza topita se face in general din resturi. Deasemenea, produsele dn carne prelucrata, precum carnatii, mezelurile, slanina, contin diversi aditivi, nitriti si nitrati care au rolul de a le face mai proaspete si atractive ochiului. Produsele din carne prelucrata sunt daunatoare sanatatii. Atat nititii cat si nitratii sunt produse care pot provoca cancerul.

Din nefericire, insa, mezelurile sunt alimentele cele mai consumate la micul dejun. Cea mai buna metoda este sa nu folosim produse cu conservanti, de la animale hranite cu iarba si sa verificati etichetele produselor.

Fructele si legumele

Legumele tratate chimic, in mod excesiv, pot deveni alimente nocive. Ingrasamintele pe baza de azot pot determina in planta o acumulare de substante numite azotati care trec in alti compusi azotiti si nitosamine. Acestea sunt subsatante cu potential cancerigen, ne atrag atentia specialistii. Pentru protejarea culturilor de daunatori, fermierii din tarile dezvoltate folosesc ierbicidul numit atrazina. Despre atrazina se stie deja ca provoaca anomalii sexuale la broaste si pesti iar cercetatorii au aflat ca aceasta altereaza semnalele hormonale in celulele umane.

Studiile arata ca femeile insarcinate si copiii sunt cel mai afectati de insecticidele din legume si fructe.

Cu atrazina sunt tratate culturile de porumb dar si in culturile din gradini si pajisti.

In europa atrazina a fost interzisa, dupa ce, mai multe studii au relevat ca substanta provoaca tulburari endocrine la pesti si amfibii.

Analizele facute pe fructele si legumele din supermarket au scos o concluzie ingrijoratoare: contin pesticide, chimicale asociate cu probleme de crestere la copii. Pe lista fructelor si legumelor care contin cele mai mari cantitati de pesticide se afla merele, citricele, piersicile, nectarinele, strugurii, rosiile, ardeii, mazarea, spanacul, si telina. In topul clasamentului se afla merele.

Aproape 99% din merele importate contin cel putin un tip de pesticid

Peste 26% din fructele si legumele din Romania contin pesticide. Grepfruit-ul este unul din cele mai contaminate fructe din Romania. In cazul merelor romanesti in proportie de 58% sunt tratate si ele cu substante chimice. Consumul de pesticide poate duce la aparitia cancerului, a bolilor nervoase si poate avea efecte asupra sistemului imunitar si provoaca probleme sexuale si de reproducere.

Multi poluati si pesticide care sunt la suprafata fructelor si legumelor sunt lipofile. Simpla spalare cu apa nu le va indeparta, spun specialistii. O solutie pentru a indeparta pesticidele de pe coaja vegetalelor este bicarbonatul de sodiu. Puneti fructele si legumele intr-un castron cu apa in care ati adaugat o lingurita de bicarbonat de sodiu. Lasati-le cateva minute si apoi clatiti sub jet puternic de apa.

Carnea de porc

Cea mai periculoasa carne este carnea de porc, care duce la cresterea colesterolului si poate duce la afectiuni cardiovasculare. Nutritionistii recomanda consumul de carne de peste si evitarea carnii de porc, care este bine sa o consumam de 2 ori pe an: de Craciun si de Revelion.

Si carnea rosie este la fel de periculoasa pentru organism. Din pacate, consumul zilnic de carne rosie poate duce la cresterea celulelor canceroase in corp. Daca se mananca cantitati mici de carne rosie, insa, poate fi benefic.

Produsele de patiserie

Produsele de patiserie consumate in mod constant pot duce la probleme de sanatate. Nutritionistii nu recomanda alimentele conservate, pentru ca au sare adaugata si pot avea conservanti.

Branzeturile

Branza uscata are foarte multa grasime. De exemplu, telemeaua are 45 la suta grasime. Nutritionistii recomanda branza cottage.

Alimentele dietetice

Magazinele incearca sa produca si sa vanda produse dietetice pentru a atrage persoanele care sunt la regim. Totusi, multe dintre aceste alimente dietetice, au tendinta de a fi foarte periculoase. Aspartamul, folosit in produsele dietetice, poate provoca diferite boli, ca si malformatii congenitale si diferite tipuri de cancer.

Painea

Nutritionistii critica si painea. Painea alba este cea mai ieftina si cea mai periculoasa. Painea poate deveni periculoasa in momentul in care aceasta face parte dintr-o rutina alimentara.

Cartofii

Cartofii contin foarte mult amidon, si daca se folosesc prajiti in ulei, nivelul caloric este foarte ridicat.

Pastele fainoase

Consumul sporit de carbohidrati prelucrati riscul de cancer creste cu 220 la suta.

 

Share.

Leave A Reply