Peste 4.000 de flacoane de Tocilizumab, destinate pacientilor cu forme severe de COVID-19, distribuite in tara

1

Ministerul Sanatatii a anuntat ca a repartizat, miercuri, 4.175 de flacoane de Tocilizumab catre directiile de sanatate publica din tara.

Repartitia a tinut cont de mai multi factori

Repartitia a fost realizata la nivel judetean, in functie de pacientii raportati de spitale ca fiind confirmati cu COVID-19 si internati in ATI la data de 20 octombrie, de pacientii confirmati cu ventilatie invaziva si noninvaziva, de pacientii confirmati cu COVID-19 care au nevoie de flux oxigen, precum si de stocul de Tocilizumab existent la nivel de spital, in conformitate cu recomandarile comisiei de boli infectioase, precizeaza Ministerul Sanatatii.

“Medicamentele vor fi ridicate de catre Directiile de sanatate publica de la Compania UNIFARM SA in vederea distributiei catre spitale, in conditiile procedurilor existente”, potrivit comunicatului de presa emis de Ministerul Sanatatii.

Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienti cu forme severe de COVID-19, la care exista o activare excesiva a inflamatiei – “furtuna de citokine”.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Peste 4.000 de flacoane de Tocilizumab, destinate pacientilor cu forme severe de COVID-19, distribuite in tara • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.