Peste 5000 de medici s-au înscris la Rezidențiat

0

252_articolOrganizarea concursului de Rezidenţiat, sesiunea 2010, a intrat în linie dreaptă

La concursul de Rezidenţiat pe care Ministerul Sănătăţii îl va organiza în data de 21 noiembrie a.c., s-au înscris un număr de 5131 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie. Aceştia vor concura pe 3 505 locuri şi posturi scoase la concurs.

Cei mai mulţi medici tineri, 4319, s-au înscris pentru locurile şi posturile scoase la concurs în domeniul medicină, un număr de 701 au optat pentru locurile şi posturile din domeniul medicină dentară, iar restul de 111 vor susţine specialitatea în farmacie.

Şi anul acesta sunt mai puţini tineri absolvenţi care au ales să se înscrie pentru posturile scoase la concurs, chiar dacă la finalizarea studiilor de specialist au un loc de muncă garantat. Astfel, pentru cele 469 posturi scoase la concurs în domeniul medical s-au înscris 384 candidaţi, iar pentru cele 52 posturi din domeniul farmacie sunt înscrişi doar 2 candidaţi.

În sesiunea din 2010, dintre cele 3505 locuri şi posturi scoase la concurs, un număr de2740 sunt locuri pentru medicină, 175 locuri pentru medicină dentară şi 69 pentru farmacie.

La acestea se adaugă cele 469 posturi scoase la concurs pentru medicină şi 52 posturi pentru farmacie.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii pune accent pe pregătirea medicilor specialişti. Este nevoie de mai mulţi specialişti în spitalele din ţară şi din această cauză au fost luate două măsuri importante: reducerea cu un an a duratei de Rezidenţiat pentru 36 de specialităţi şi eliminarea Rezidenţiatului cu durata de 7 ani.

Pe de altă parte a crescut cu aproape 500, numărul locurilor şi posturilor scoase la concurs pentru specialităţile medicale, altele decât cele de medicină de familie.

Raportat la anul trecut, nu vor exista modificări în ceea ce priveşte tematica şi bibliografia, precum şi sistemul de test grilă cu 200 întrebări.

Mai multe informaţii pot fi obţinute accesând pagina de internet www.rezidentiat.info.

Sursa: ms.ro – comunicat de presă

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.