Peste 60 de milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, in Europa, de la inceputul pandemiei

1

Europa a inregistrat, de la inceputul pandemiei, peste 60 de milioane de cazuri de infectare cu coronavirus. De asemenea, s-au inregistrat peste 1,2 milioane de decese provocate de COVID-19.

Reprezentanrii Organizatiei Mondiale a Sanatatii recomanda statelor sa faca in continuare eforturi de protejare a cetatenilor vulnerabile.

Rata de vaccinare anti-Covid variaza foarte mult de la o tara europeana la alta, iar gradul de vaccinare in randul populatiei de risc, precum persoanele peste 60 de ani, lucratorii din domeniul sanitar, personalul din azilele de batrani, este inca scazut in cateva tari. Trebuie sa vaccinam cu orice pret aceste grupuri”, a declarat dr. Dorit Nitzan, directorul regional in conditii de urgenta al OMS.

Masuri de protectie recomandate de OMS

Dorit Nitzan recomanda continuarea mentinerii unor masuri ce pot preveni infectarile, precum igiena personala, purtarea mastii de protectie si pastrarea distantarii sociale, dar si izolarea si carantinare, daca este cazul. OMS recomanda, de asemnea analiza riscurilor de infectare pe toata durata calatoriilor sau deplasarilor, evitarea locurilor supra-aglomerate si a spatiilor inchise aglomerate, pastrarea distantei sociale de minimum un metru si purtarea mastii de protectie.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Peste 60 de milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, in Europa, de la inceputul pandemiei • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.