Peste 70 de medici la simpozionul organizat de Simtex la Cluj Napoca

0

737_articolOrganismul de certificare Simtex a organizat, în data de 14 septembrie, la Cluj Napoca, simpozionul cu tema: Implementarea şi certificarea sistemelor calităţii în spitale – pârghie de gestionare a cerinţelor legale şi de reglementare conform standardelor de acreditare CoNAS şi a OMFP 946. Evenimentul, care face parte dintr-o serie dedicată unităţilor spitaliceşti din România, s-a adresat, de această dată, zonei de centru a ţării, vizând judeţele Cluj, Bihor, Mureş, Alba, Sibiu.

La simpozion au participat peste 70 de manageri de spitale şi medici din zonă, autorităţi locale, reprezentanţi ai Casei de Asigurări de Sănătate Cluj, ai Colegiului Medicilor şi ai Direcţiei de Sănătate Publică judeţene.

Speakeri:

Ing. Mariana Ionescu, Director General, Simtex – Organismul de Certificare

Ing. Sandu Darius, Auditor al Sistemului de Management al Calităţii

Razvan Ionescu, Director Departament de Certificare a Securităţii Informaţiei, Simtex – Organismul de Certificare

Emilia Groza, Preşedinte Director-General, Casa de Asigurări de Sănătate Cluj

Dr. Dorina Duma, Director Executiv, Direcţia de Sănătate Publica Cluj

Conf. Dr. Aurel Bizo, medic primar pediatrie, medic primar nefrologie din cadrul Clinicii Pediatrie II, Colegiul Medicilor Cluj.

“Simpozionul “Implementarea şi certificarea sistemelor calităţii în spitale – pârghie de gestionare a cerinţelor legale şi de reglementare conform standardelor de acreditare CoNAS şi a OMFP 946” oferă oportunitatea de a realiza un dialog concret între reprezentanţii instituţiilor sanitare şi specialiştii din domeniu, cu scopul identificarii unei maniere raţionale şi eficiente de a îndeplini seturi variate de cerinţe impuse de Ministerul Sănătăţii Publice, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Comisia Naţională pentru Acreditarea Spitalelor şi de a identifica programe şi resurse de finanţare”, spune Mariana Ionescu, Director General al Simtex-OC.

Agenda simpozionului a cuprins:

• Cerinţele standardelor CoNAS de acreditare a spitalelor

• Cerinţele standardelor de management / control intern la entităţile publice conform ordinul OMFP 946

• Cerinţele standardelor ISO 9001 si ISO 15189, condiţii de contractare ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

• Implementarea şi certificarea sistemelor calităţii în spitale

• Trasabilitatea între cerinţele OMFP 946 şi cerinţele standardului de referinţă ISO 9001

• Prevenirea şi gestionarea riscurilor – Cerinţe ale standardelor ISO 14001 şi OHSAS 18001

• Certificarea sistemului de management al securităţii informaţiei conform ISO 27001 – Instrument de implementare a cerinţelor CoNAS privind managementul operaţional al informaţiei, gestionarea datelor pacienţilor, managementul resurselor umane.

Un moment deosebit în cadrul evenimentului a fost sesiunea de comunicări despre implementarea sistemului de management al securităţii informaţiei. Astfel, la ora 11.00., personalului medical din sală i s-au adăugat reprezentanţi ai mediului de afaceri din zona de centru a ţării, de asemenea interesaţi de acest subiect.

“Sesiunea de comunicări cu tema “Implementarea sistemului de management al securităţii informaţiei, decizie strategică pentru orice organizaţie”, îşi propune să detalieze aspectele teoretice şi practice necesare implementării, auditării şi certificării unui sistem de management al securitatii informaţiei în cadrul unei societăţi comerciale. Standardul ISO/IEC 27001 furnizează recomandări pentru ţinerea sub control a riscurilor informaţionale, aduce o clarificare asupra tipurilor de ameninţări şi dă direcţii de abordare ale metodelor de protecţie pentru a asigura supravieţuirea companiei, minimizarea potenţialelor daune financiare, maximizarea profitului şi a perspectivelor organizaţiei”, spune Razvan Ionescu, Directorul Departamentului de Certificare a Securităţii Informaţiei, în cadrul Simtex-OC.

Simtex este unul dintre principalele organisme de certificare din România. Cu o experienţă în piaţă de peste 15 ani şi beneficiind de serviciile unei echipe de profesionişti, Simtex-OC are în portofoliu clienţi din domeniul medical precum: Sanador, Spitalul Marie Curie, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic Coltea, Centru Medical Medas, Spitalul Clinic Nicolae Malaxa, Medinst Diagnostic Romano-German, Spitalul de Urgenţă Prof. Dr Gerota.

comunicat de presa

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.