Peste trei milioane de decese cauzate de COVID, la nivel mondial. Un milion dintre acestea, doar in ultimele trei luni

1

Numarul deceselor asociate Covid, la nivel global, creste din nou, in special in Brazilia si India. De vina sunt tulpinile detectate pentru prima data in Marea Britanie si Africa de Sud, dar si pe oboseala cauzata de restrictii sau carantina, sustin autoritatile din sanatate.

Un milion de persoane au decedat, la nivel mondial, in ultimele trei luni. Asta, in timp ce in primul an de pandemie s-au inregistrat doua milioane.

Brazilia, lider la numarul zilnic de decese

Brazilia are cel mai mare numar de decese zilnice cauzate de Covid. Organizatia Mondiala a Sanatatii a recunoscut situatia critica in care se afla tara, adaugand ca sistemul sanitar este depasit. “Intr-adevar, exista o situatie foarte grava in acest moment in Brazilia”, a declarat saptamana trecuta Maria Van Kerkhove, epidemiolog in cadrul OMS, adaugand ca multe unitati de terapie intensiva din tara sunt aproape pline.

In Europa s-au inregistrat peste 1,1 milioane de decese cauzate de noul coronavirus. Aproape doua treimi dintre acestea sunt detinute de Regatul Unit, Rusia, Franta, Italia si Germania.

SUA a inregistrat cei mai multi morti din lume

In SUA s-au inregistrat 555 de mii de decese, cele mai multe din lume. Asta inseamna aproximativ 19% din totalul deceselor cauzate de Covid la nivel global. Desi cazurile s-au inmultit in ultimele trei saptamani, oficialii din domeniul sanitar sustin ca vaccinarea rapida poate preveni evolutia pandemiei. Pana la acest moment, in SUA, o treime din populatie a fost vaccinata cu cel putin o doza de ser.

Potrivit unui bilant recent, 4,75% din populatia globala s-a vaccinat inpotriva Covid cu cel putin o doza, ceea ce inseamna 370 de milioane de oameni.

 

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Peste trei milioane de decese cauzate de COVID, la nivel mondial. Un milion dintre acestea, doar in ultimele trei luni • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.