Petitie online pentru o noua sesiune a concursului de rezidentiat

Petitie online pentru o noua sesiune a concursului de rezidentiat

0

Vor o noua sesiune a concursului de rezidentiat, in iunie 2015! O petitie online, inregistrata la inceputul saptamanii, ia ”viteza”: a adunat deja peste 200 de semnaturi. Precedent exista: in aceeasi luna a lui 2014 a fost organizata, la Cluj-Napoca, o sesiune a concursului de rezidentiat vizand locurile si posturi ramase de cu un an inainte.

”Cei care sunt de acord cu organizarea unei sesiuni suplimentare a concursului national de rezidentiat pentru ocuparea locurilor si posturilor ramase in sesiunea 23.11.2014 semnati aceasta petitie”, suna aceasta petitie online.

In urma cu doar cateva zile a avut loc alegerea locurilor, a posturilor si a centrelor de pregatire pentru rezidentii care au obtinut punctaj de promovare. Prezentarea la nivelul directiilor de sanatate publica din centrele universitare alese, respectiv la unitatea sanitara care a scos postul la concurs, pentru incheierea contractelor individuale de munca pe durata determinata/nedeterminata, se va face in perioada 8 decembrie-15 decembrie 2014, inclusiv.

Clasificarea finala a candidatilor care au sustinut concursul de rezidentiat, duminica 23 noiembrie 2014, in cele sase centre universitare – Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara – poate fi gasita aici.

In sesiunea din iunie a concursului de rezidentiat au fost puse la bataie 432 de locuri si posturi ramase din 2013

Ministerul Sanatatii a organizat in 29 iunie 2014, concurs de intrare in rezidentiat pentru domeniul medicina pentru posturile si locurile ramase neocupate in sesiunea 17 noiembrie 2013. Aceasta sesiune a concursului de rezidentiat s-a desfasurat numai in centrul universitar Cluj-Napoca. “Am aprobat aceasta noua sesiune cu dorinta de a veni in sprijinul tinerilor medici si pentru a le acorda o sansa in plus sa profeseze in sistemul sanitar românesc”, spunea atunci ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

In aceasta sesiune a concursului de rezidentiat au fost scoase la concurs un numar de 432 locuri si posturi. Concursul din iunie s-a desfasurat in aceleasi conditii de organizare si cu aceeasi tematica ca in cazul concursului general din toamna anului trecut.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.