Petitie online “Vrem spitale, nu catedrale!”

0

Peste 21.000 de semnaturi si mai bine de 1.200 de comentarii! Atat a adunat, in scurt timp, petitia online “Vrem spitale, nu catedrale!”

Petitie online: in Romania sunt 18.300 de biserici si doar 425 de spitale

“Romanii care vor trece prin Piata Constitutiei pot afla de pe aceste panouri ca in Romania sunt 18.300 de biserici si doar 4.700 de scoli generale si 425 de spitale”, se arata in petitia online, care-i citeaza pe cei de la ASUR – Asociatia Secular-Umanista din Romania: “In Romania, in ultimii 15 ani, s-a inaugurat cate o biserica noua la fiecare doua zile, nota de plata fiind achitata, intr-o masura semnificativa, de bugetul de stat sau de catre bugetele locale. in Romania, in aceeasi perioada, din cauza unui buget insuficient alocat Ministerului Educatiei, s-au desfiintat peste 21.000 de unitati de invatamint – echivalent cu disparitia a patru scoli in fiecare zi a fiecarui an!”.

Patriahia Romana: biserica este un spital pentru suflete, pentru vindecarea de pacate

Patriahia Romana i-a acuzat nu o data pe cei de la ASUR de “campanie agresiva de dezinformare prin mass-media printr-o serie de informatii eronate“: “In Romania nu se inchid spitale si scoli din cauza Bisericii, ci din cauza scaderii numarului populatiei si pentru ca au aparut spitale si scoli private. in acelasi timp, mentionam faptul ca Biserica desfasoara o consistenta opera sociala, medicala si educationala in societate (…). Intre institutiile sociale ale Bisericii Ortodoxe Romane se numara 44 institutii medicale si farmacii, inclusiv un spital (Providenta – Iasi). De altfel, biserica prin slujbele ei intr-o comunitate este un spital pentru suflete, pentru vindecarea de pacate, de ganduri, cuvinte si fapte rele, dar mai ales pentru vindecarea omului de instrainarea lui de Dumnezeu si de semeni”.

Patriarhul Daniel a tinut sa precizeze recent ca “S-a spus ca sunt 18 mii de biserici si 400 si ceva de spitale. Sunt peste 20 de mii de unitati medicale in tara cu tot cu cabinete”! si ca “Asta este atitudinea ostila fata de biserica, notati. Nu invatati dvs Biserica ce rol are ea. Invatati mai bine ce e credinta ortodoxa. Asta este”.

Share.

Leave A Reply