Pfizer si Moderna au scumpit vaccinurile livrate catre Europa, din cauza cererii mari

1

Cerea tot mai mare de vaccinuri a determinat cele doua companii farmaceutice sa ia decizia de a majora preturile serurilor pe care le produc. O doza de vaccin Pfizer a ajuns la 19,50 de euro, de la 15,50, conform noilor contracte. Un vaccin Moderna costa acum 25,50 de euro per doza, fata de 19 euro cat era pana acum.

Cele doua companii estimeaza ca vor avea venituri de zeci de miliarde de dolari in acest an, in urma semnarii unor noi acorduri cu tari care vor sa isi completeze stocul de vaccinuri, in cazul in care administrarea unei a treia doze de booster va fi aprobata.

Amenintarea reprezentata de varianta Delta este un factor in plus pentru renegocierea preturilor de vanzare ale vaccinurilor produse de Pfizer si Moderna.

Acordurile semnate genereza venituri cu 30% mai mari

Companiile si-au permis sa ridice preturi si in contextul in care serurile lor au rate mai mari de eficacitate contra coronavirusului, in comparatie cu vaccinurile mai ieftine dezvoltate de Oxford/AstraZeneca si Johnson&Johnson.

Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene au fost de acord sa plateasca un pret mai mare pentru a asigura aprovizionarea cu serurile produse de cele doua companii.

Pfizer aproape ca si-a dublat vanzarile de vaccin anti-COVID-19 in al doilea trimestru al anului, astfel estimeaza venituri anuale cu aproximativ o treime mai mari, pana la cifra de 33,5 miliarde de dolari.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Pfizer si Moderna au scumpit vaccinurile livrate catre Europa, din cauza cererii mari • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.