Care este cel mai eficient tratament pentru pitiriazis

Care este cel mai eficient tratament pentru pitiriazis

0

Se spune despre pitiriazis ca este o boala fara leac. Leziunile legate de pitiriazis sunt circulare avand de la 5 pana la 10 mm in diametru, o culoare roz  si sunt distribuite pe trunchi.

Boala de piele pitiriazis se manifesta ca niste pete mici roz distribuite intr-o forma de brad de craciun pe trunchi si pe spate. Ca sa putem stii daca o boala este transmisibila, sau tratabila, ne uitam la ce o provoaca.

Etiologia bolii pitiriazis este necunoscuta

Debutul bolii pitiriazis este insotit de o infectie a tractului respirator superior. De aceea, se banuieste ca si cauza a bolii pitiriazis este de origine infectioasa. Comunitatea medicala este de parere ca boala pitiriazis este o boala infectioasa provocata de un virus. Nu se stie, in realitate, daca este contagioasa sau nu.

Nu exista niciun tratament antiviral pentru boala pitiriazis, atata vreme cat nu se cunoaste care este virusul vinovat de aparitia bolii, medicatia antialergica doar usureaza pruritul, iar tratamentele imunosupresoare pot agrava evolutia bolii.

Cel mai eficient tratament pentru pitiriazis

Singurele medicamente care reduc intensitatea simptomelor bolii pitiriazis sunt antiinflamatoarele steroidiene, care, in schimb produc intarzierea pigmentarii pielii.

Din fericire, boala pitiriazis este o boala auto-limitata care trece de la sine in maxim 6 luni de la aparitia ei si care doar 2 cazuri din 100 poate reveni. De aceea, se crede ca dezvoltam imunitate la boala pitiriazis.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.