Plantam fapte bune – un milion de copaci pentru sanatatea noastra (VIDEO)

0

Peste zece mii de voluntari au participat la cea mai mare actiune de impadurire, pe baza de voluntariat, din Romania, in cadrul initiativei “Plantam fapte bune”. Numai in judetul Timis,  peste 2000 de voluntari au plantat 50 de mii de puieti, , pentru a proteja sanatatea  locuitorilor Timisoarei, dar nu numai.

“E o actiune pentru binele orasului. In Timisoara este foarte mult praf si o buna parte din praful respectiv e adus de vant, din afara Timisoarei. Daca Timisoara o sa aiba un inel verde, care sa inchida complet orasul, cu siguranta vom avea mult mai putin praf in oras. Cred ca ar trebui sa ne pese tuturor de oras si de sanatatea noastra si sanatatea orasului.”, a spus Adrian Badescu– Medici’s&Clinics CEO.

Am venit sa plantam copaci, pentru viitorul tarii. Pentru ca lemnul e o resursa regenerabila, toata lumea o taie, dar nimeni nu se mai gandeste sa o mai si planteze inapoi. Si e fain, nu e asa de greu, cum ne-am asteptat.”

Acţiunea se desfasoara sub deviza “Plantam! Ingrijim! Impadurim! si este  initiata de Asociația EcoAssist din București, alaturi de 5 organizatii non-guvernamentale de protecția mediului din Romania și are drept partener institutional  Ministerul Mediului, Apelor și Padurilor. Initiativa se afla inca din anul 2013 sub asupiciile Inaltului Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei.

“La nivel de tara, astazi se vor planta 230 de mii de puieti, restul de pana la un million, Romsilva ii va planta in fondul forestier propriu. In Timis, noi avem 10 hectare de plantat si am debutat actiunea astazi, cu 2000  voluntari, cu 50 de mii  de puieti. Se planteaza stejar, frasin, mosdrean si corcodus.  Plantam fapte bune este o campanie nationala de impadurire, ce se desfasoara astazi, in 18 judete.”, a spus Andreia Schneider – coordonatorul “Plantam fapte bune” Timis.

Initiativa promoveaza plantarea de puieti, sub orice forma. Astfel, romanii se pot implica, fie la organizarea plantatiilor oficiale ale proiectului „Plantam fapte bune în Romania”, fie prin organizarea unor acțiuni independente, pe terenuri aflate in incinta scolilor, gradinitelor, spatiilor din jurul blocurilor sau altor spații virane de interes, pentru comunitatile locale.

GALERIE FOTO:

Share.

Leave A Reply