Portocale, incriminate in cazul imbolnavirii copiilor de la “Marie Curie”

0

Probele recoltate din portocale de la un lant de magazine din judetul Arges cu care se presupune ca au fost contaminati copiii internati la Spitalul “Marie Curie” si la doua spitale din Pitesti vor fi trimise la laboratorul din Capitala, urmand ca cel tarziu marti sa fie prezentate rezultatele analizelor, a declarat, sambata, presedintele ANSVSA, Andrei Butaru.

“Colegii nostri din Arges la ora aceasta recolteaza probe de portocale, vor fi ambalate, sigilate si trimise in cel mai scurt timp (…) la Laboratorul National de Referinta de la Bucuresti. Noi am stabilit sa avem astazi echipe de lucru la laboratorul de la Bucuresti maxim luni dupa amiaza sau cel mai tarziu marti dimineata vom avea rezultatele analizelor”, a spus presedintele ANSVSA intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

El a adaugat ca ANSVSA s-a autosesizat in urma incriminarii acestor fructe.

“Noi ne-am autosesizat in urma incriminarii acestor fructe si am stabilit sa recoltam deocamdata aceste fructe, daca vor aparea pe parcursul anchetei putem sa analizam si alte alimente incriminate. Deocamdata au fost incriminate doar portocale”, a explicat Butaru.

Presedintele ANSVSA a explicat ca ancheta este coordonata de Ministerul Sanatatii si de Directia de Sanatate Publica Arges.

“Am dispus controlul abia ieri (sambata-n.r.) cand au fost incriminate portocalele, pentru ca pana ieri nu s-a pus in discutie aceasta tema”, a mentionat Butaru.

sursa

Share.

Leave A Reply