Practica la cel mai inalt nivel pentru studenti la Medicina

0

Stagii de pregatire practica in cele mai importante specialitati medicale si chirurgicale pentru 200 de studenti la Medicina din anii II, III si IV! Toate acestea se desfasoara in cadrul unui proiect finantat cu bani europeni.

Proiectul pentru studenti, care se va derula pana la sfarsitul lui 2015, este implementat de Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, iar valoarea lui se apropie de 900.000 de lei, cea mai mare parte bani nerambursabili.

“Obiectivul general al proiectului il reprezinta imbunatatirea competentelor profesionale si abilitatilor practice ale studentilor inmatriculati in anii II, III si IV la Facultatea de Medicina Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca, prin participarea atât la stagii de pregatire practica in cele mai importante specialitati medicale si chirurgicale, cât si la activitati de consiliere si orientare in cariera, in vederea facilitarii insertiei pe piata muncii”, anunta institutia din Cluj-Napoca.

Cei vor face… practic acesti studenti la Medicina?

Pe de o parte, cei 200 de studenti vor avea ocazia de a efectua stagii de practica medicala (pediatrie, medicina interna, cardiologie) si chirurgicala in sase spitale clinice de referinta din Cluj-Napoca: Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii, Spitalul Universitar C.F., Spitalul Clinic Municipal, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, Institutul Regional de Gastroenterologie “Prof. Dr. Octavian Fodor”, Spitalul Clinic de Recuperare.

Pe de alta parte, acesti studenti vor participa la activitati de consiliere si orientare in cariera pentru a alege specialitatea medicala pe care vor sa o urmeze.

“Prin participarea la activitatile de consiliere si orientare profesionala in specialitati medicale coroborata cu participarea la stagii de practica in spitale clinice de prestigiu din Cluj-Napoca, sub indrumarea unor specialisti de renume national si international, studentii vor avea oportunitatea de a se decide asupra specialitatii care li se potriveste cel mai bine inca din anii II, III sau IV de studiu, având un avantaj competitiv mult mai mare decât colegii lor care nu vor fi inclusi ca grup tinta in proiect”, anunta UMF Cluj-Napoca.

Cei mai buni dintre studentii la Medicina, vizita de studiu la Paris

Cei mai buni 20 dintre studentii din grupul initial vor avea oportunitatea de a-si perfectiona competentele profesionale prin participarea la vizita de studiu, pentru schimb de experienta si bune practici, la “iLumens — Laboratorul Universitar de invatamânt Medical Bazat pe Tehnologii Digitale si Simulare”, de la Universitatea Paris “Descartes”, in cadrul careia vor lua contact cu cele mai performante tehnici clinice si de simulare utilizate in momentul actual la nivel european si international.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.